×

Csodálatos kiállításmegnyitóval ért véget a Fashion Street művészeti pályázata

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 05. 19.

Négy hónapos inspiráló együttműködés ért véget a Tales / Art / Fashion pályázat égisze alatt Ámmer Gergő gyönyörű és elgondolkodtató szobrászati vernissage-ával. De nem kell megijedni: csak az első fél év ért véget, szeptembertől más mottóval, de tovább folytatjuk a sikeres művészeti együttműködést!

A Fashion Street, az ArtHungry és a Bartók Béla Boulevard még januárban hirdette meg izgalmas művészeti pályázatát Tales / Art / Fashion jeligével. A pályázat négy fordulójában a festőművészet, a fotóművészet, a grafika és a szobrászat ágainak jeles alkotóit kerestük – és döbbenettel vegyes örömmel láttuk, mennyi tehetséges fiatal művész jelentkezett minden hónapban a pályázatokra. A negyedik, szobrászati kiállítás győztese Ámmer Gergő szobrászművész, akinek gyönyörűen megmunkált szobraiban archaizáló és klasszikus elemek tisztelegnek az antik szobrászat előtt – de olyan csavarokkal, melyekben nagyon is érezhetőek az aktuális, modern kérdésfelvetések is.

„A reneszánsz Dávid-szobrok a testi tökéletességről, a klasszikus szépségről és a győzelemről szólnak. Itt viszont minden megkérdőjeleződik: a győztes és a legyőzött szerepei bármikor lecserélődhetnek, a mai világ Dávidjai bármikor Góliáttá válhatnak, és egy testi nehézségekkel küzdő ember óriási példát mutathat nekünk a legyőzhetetlenségről.” – Garami Gréta, művészettörténész

A Deák Palotában tartott kiállításmegnyitón dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója mellett Garami Gréta művészettörténész köszöntötte a közönséget és interpretálta az alkotásokat, valamint a díjnyertes művész mellett bemutatkozott a szobrászati kiállítás különdíjasa is, Rabóczky Judit Rita is, aki szintén egyéni kiállítási lehetőséget kap a szervezőktől. Az elmúlt négy hónap tapasztalatai pedig egyértelműen azt mutatják, hogy a Csipak Péter által megálmodott Fashion Street az idei évvel már nem csupán gyönyörű divatutcaként él a hazai és nemzetközi közönségben, hanem elegáns és inspiráló művészeti színtérként is sikeresen debütált.

A Tales / Art / Fashion pályázat összes nyertesével és különdíjasával pedig mind megismerkedhettek hamarosan megjelenő, 2019 tavasz-nyári nyomtatott lapszámunkban is!

Ámmer Gergő alkotásai június 11-ig ingyenesen megtekinthetők a Fashion Street-i Deák Palotában – várunk mindenkit szeretettel!

(Fotók: Dömök-Noel Szilveszter, zene: Valami swing: Kádár Dávid ritmusgitár, Makk András szólógitár)