×

Ez lett 2020 hivatalos Pantone-színe

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 12. 7.

A Pantone Színintézet már majdnem húsz éve határozza meg az előttünk álló év hivatalos színét. Hogy ez miért fontos? Mert ez a szín bizony hatással lesz a művészeti ágakra, a belsőépítészettől kezdve egészen a divattervezésig. Sőt! Szakértők szerint bizonyos fogyasztói szokásokat is befolyásol majd.

Idén a Living Coral volt az év színe; egy vidám, karakteres, nyárias árnyalat:

View this post on Instagram

T-minus 12 hours till the #Pantone2020 reveal. 📹: @hugeinc

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Jövőre azonban egy jóval hidegebb árnyalaté, az úgynevezett Classic Blue-é lesz a főszerepe. A szakemberek a Pantone-skálából kiválasztva pontos színkóddal is meghatározzák az év árnyalatát, 2020-ban ez a 19-4052-es számú klasszikus kék lesz. Ez a szín időtlen, elegáns és egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

View this post on Instagram

Introducing the Pantone Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue, a timeless and enduring blue hue elegant in its simplicity. Suggestive of the sky at dusk, the reassuring qualities of Classic Blue offer the promise of protection; highlighting our desire for a dependable and stable foundation from which to build. As we cross the threshold into a new era, Pantone has translated the hue into a multi-sensory experience to reach a greater diversity of people and provide an opportunity for everyone to engage with the color. We will be tapping into sight, sound, smell, taste, and texture to make the Pantone Color of the Year for 2020 a truly immersive color experience for all. Link in bio to learn more about Classic Blue. #Pantone2020

A post shared by PANTONE (@pantone) on

A Pantone ezeken a jelzőkön kívül még egy mélyebb magyarázattal is megindokolta választását:

szerintük ugyanis ez az árnyalat az alkonyati éghez hasonló.

A Classic Blue ezenfelül visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak nagy szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben. Sokat sejtető indoklás, az már biztos; kíváncsian várjuk, hogyan érvényesül ez a szín és filozófia majd a divat világában!