×

A Dior és a Vespa összehozta a nyár legmenőbb kollaborációját

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 15.

Ez bizony valóban a szezon legmeglepőbb és egyben legcsodálatosabb együttműködése lett. A Dior és a Vespa összefogásából ugyanis megszületett a világ legstílusosabb robogója.

Hogy mi a közös az elegáns Dior divatházban és a vagányságáról híres Vespa márkában? Először is az, hogy mindkettőt 1946-ban alapították, előbbit Franciaországban, utóbbit a napfényes Itáliában. Aztán ott van az édes élet iránti rajongásuk, és persze ne feledkezzünk meg a mindkét országban megtalálható Riviérákról sem, ezek a helyszínek ugyanis jelentősen inspirálták mindkét cég kreatív tervezéseit. Mindezek vagy még ennél kevesebb is már elegendő okot szolgáltat arra, hogy a két brand együtt ünnepelje a szabadságot és a divatot.

A Dior divatház kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri álmodta meg a legendás Vespa 946 új ruháját, a Vespa tervezői pedig a XXI. századnak megfelelően módosították hőn szeretett robogójukat, így született meg a szemkápráztató végeredmény. Á, és ne feledkezzünk meg a hozzávaló kiegészítőkről sem, hiszen az olasz mondás is úgy tartja:

ha már csinálunk valamit, azt komolyan csináljuk!

Üröm az örömben, hogy a limitált kiadású robogó majd csak 2021 nyarán lesz elérhető, mikor is a két márka együtt ünnepli majd fennállásuk 75. évfordulóját. Addig lehet rá gyűjteni, vagy szimplán csak gyönyörködhetünk benne.