×

Így kerüld el a koronavírus beauty-mellékhatását

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 18.

A karanténban töltött napok alatt a mindennapi sminkelés elhagyása bizonyára frissítőleg hatott az arcbőrünkre, azonban sokan észrevehettük a maszkviselés okozta, külföldön csak maskne-ként emlegetett problémát. Íme néhány tipp, hogy elkerüljük a bosszantó bőrhibák kialakulását.

Bizonyára még azok számára is járt némi stresszel az elmúlt időszak, akik igyekeztek az izolációban is megtalálni a lehető legtöbb szépséget és lehetőséget. A stressz azonban nemcsak a lelkünkre, de a testünkre sincs túl jó hatással, ami egyből kiül az arcunkra is, főleg akkor, ha szuperszenzitív bőrrel rendelkezünk. És bár a kijárási tilalomnak vége, a maszk még jó ideig kötelező kiegészítőnk marad a napszemüveg mellett.

A nyár beköszönte és az egyre naposabb idő már önmagában is pozitív hatással van ránk, nem beszélve a természetes D-vitamin jótékony hatásairól. A hőmérséklet emelkedésével viszont arcunk is nagyobb irritációnak lesz kitéve a maszk alatt, és sokan már most küzdenek az áll környékén, járomcsonton és az orron kialakult pattanásokkal és egyéb kellemetlen tünetekkel. Ha betartjuk az alábbi szabályokat, bizonyára könnyebb lesz megküzdeni a kéretlen szépséghibákkal.

  • 1. Mossuk meg vagy töröljük át tisztítókendővel az arcunkat a maszk viselése előtt és után.
  • 2. Minden alkalommal mossuk ki a maszkot – ezért jobb a mosható verzió – érzékeny bőrre való mosószerrel, hogy megszabaduljunk azoktól a baktériumoktól, amelyek súlyosbíthatják a bőrirritációt.
  • 3. Nem lehet elégszer ismételni, hogy gyakran és alaposan mossunk kezet, és próbáljunk meg a lehető legkevesebbszer az arcunkhoz érni nap közben.
  • 4. Naponta egyszer használjunk olyan arctisztítót, amely megszabadítja bőrünket a rossz baktériumoktól. Ilyenek a benzoil-peroxid tartalmú készítmények, melyek használata aknés bőr esetén javasolt.

(Forrás: vanityfair.it)