×

Egy ideális világba invitál Mácsai Pál az Irodalom Éjszakáján

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 23.

Egy titkokkal teli rejtélyes utazásban lehet részünk az Irodalom Éjszakáján, amely a járványhelyzetre való tekintettel idén az online térbe kerül, cserébe viszont három napig fog tartani.

Egyetlen éjszaka helyett ezúttal három napon át, június 24. és 26. között érkezik a világirodalom varázslatos világa a mindennapjainkba. Az irodalmi kaland idei témája nem más, mint a titok, amely már önmagában is érdekes utazást ígér. Ehhez kapcsolódik a 23 résztvevő ország 23 szerzőjének alkotása, a történetek pedig ezúttal az Örkény Színház színészei és a meghívott vendégművészek tolmácsolásában kelnek életre.

https://www.facebook.com/irodalomejszakaja/videos/577333432964160/

A járványhelyzet miatt nemcsak az időpont, de a helyszín és a forma is változott, hiszen az esemény eredeti célja az volt, hogy az irodalmi élményen túl a főváros kulturális sajátoságaira is felhívja a közönség figyelmét. Így az eredetileg kiszemelt 7. kerületi helyszínek helyett az online térben, vagyis a Facebookon várják az érdeklődőket. A videófelolvasások előre közzétett rend szerint követik egymást minden nap 19 órától az Irodalom Éjszakája FB-oldalán és az eseményben.

A premier után bármelyik felvétel korlátlan ideig megtekinthető lesz, hogy bármikor újra elmerülhessünk az irodalom csodálatos világában. „Higgyük el ezekben a napokban, hogy egy ideális világban élünk, egy ideális Európában” – javasolja Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója.

Címkék