×

A hulladékmentes jövőért tervezte ezt az elképesztő sneakert a Converse

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 10.

Ökotudatos és cserébe még extravagánsan szép is: megjelent a Converse Chuck Taylor All Star Crater. Mutatjuk, mit is tud!

A Converse a Nike Space Hippie innovációját újjáalakítva tett még egy lépést a hulladékmentes jövőért. A futurisztikus Space Hippie-ről itt írtunk bővebben:

Kizárólag szemétből készült a Nike legújabb sneakere, a Space Hippie – FashionStreetOnline.hu

Saját gyárának maradékanyagait és újrahasznosított „űrszemetet” használtak a Space Hippie sneakerekhez a Nike tervezői. A kollekcióban négy különböző cipő szerepel – Space Hippie 01, 02, 03 és 04 – és mindegyiket a Nike gyárának padlójáról felszedett szemétből készítették, melyet „űrszemét”-nek neveztek el.

Szóval az ikonikus Nike modell vívmányát a szintén az egyik legikonikusabb Converse lépő, a Chuck Taylor DNS-ével ötvözték – a klasszikus minden elemét újratervezve. Az így megszületett Chuck Taylor All Star Crater sneakerek felsőrésze harminc százalékban újrahasznosított poliészterből és ugyanennyi százalékban újrahasznosított pamutvászonból készült, dizájnjukat pedig a legújabb Renew csillagos logó és az újrahasznosított poliészter fűzők koronázzák meg.

A speciális újrahasznosítási folyamatnak köszönhetően a cipők vászna teljesen egyedi textúrával rendelkezik, amely nem csak jól mutat viselőjén, de jóleső érzéssel is töltheti el, ahogy egy fenntarthatóbb világ felé lépked benne, hiszen jelenleg ez a Converse egyik legfenntarthatóbb modellje.

A Chuck Taylor All Star Crater már elérhető a Converse márkaboltokban, így hamarosan a Fashion Street-i Office Shoes polcain is. Szerintünk fenntarthatósága mellett dizájnban is nagyon vagány lett, és az is biztos, hogy van annyira feltűnő, hogy a barátaid tuti nem mennek majd el kérdés nélkül a cipőd mellett.