×

Mi minden (nem) történt a Fashion Streeten 2020-ban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 12. 21.

Ha azt mondjuk, ez az év más volt, mint amire számítottunk, finoman fogalmazunk. Nagy lendülettel indultunk neki 2020-nak, de a nagyszabású rendezvények és izgalmas programok szervezése helyett másra került a fókusz: az összefogásra és az alkalmazkodásra. Megmutatjuk, nekünk hogyan sikerült.

Amikor év elején körbeültük az asztalt és elkezdtük szőni a terveket, még senki nem gondolta, hogy egy világméretűvé nőtt járvány fogja keresztülhúzni a számításokat. És bár sokan mondják, hogy inkább felejstük el ezt az évet, mi most mégis teszünk egy időutazást, hiszen nem lehet azt mondani, hogy eseménytelenül teltek az elmúlt hónapok. Egy biztos: tanulságos időszakon vagyunk túl.

Március derekán természetesen mi is óvatosan tapogatóztunk ebben az ismeretlen helyzetben, majd leküzdve a bizonytalanságot gyorsan felvettük a fonalat. Az év első megmozdulása így nem egy impozáns kiállításmegnyitó volt, hanem egy a bérlőinket segítő, nagyon fontos intézkedés: hogy a korlátozások idejére elengedjük a bérleti díjakat annak érdekében, hogy sem a hazai vállalkozók, sem a nagy világmárkák magyar üzlethelyiségei ne kerüljenek veszélybe. Amikor pedig túl voltunk a huszonegyedik század első karanténhelyzetén és az emberek kezdtek ismét kiszivárogni az utcákra, ingyenes maszkokat ajándékoztunk a járókelőknek, hogy amennyire csak lehet, biztonságban érezhessék magukat az akkor már jó ideje nem tapasztalt belvárosi sétájuk során.

Metamorfózis kiállítás

Ezt követte a nyár, amely nemcsak napsütést, de némi engedményt is hozott magával, hiszen ha csökkentett létszámmal is, de újra lehetett rendezvényeket szervezni. Ennek köszönhetően szeptember elején a Fashion Street Gallery az Ar2Day Galleryvel közösen nyitotta meg Molnár Levente szobrászművész várva várt kiállítását, amelyet Kiss Márk impozáns divatbemutatója tett feledhetetlenné.

Budapest Central European Fashion Week

A kiállításmegnyitót szinte közvetlenül követte a Fashion Street idei és a hazai divatvilág legfontosabb eseménye, amelyre nagyon büszkék vagyunk: szeptember elején a Deák Palota adott otthont a Budapest Central European Fashion Weeknek. A korlátozott létszámban megrendezett trunk show-k mellett egy pop-up store is várta a divatrajongókat: a Magyar Divat & Design Ügynökség a Fashion Streettel karöltve ezzel segítette a hazai tervezőket abban, hogy a járvány miatt kiesett bevételeiket pótolni tudják.

Csendes jubileum

És miközben ismét maszkokkal az arcunkon sétáltunk be az őszbe, közeledett egy, az utca számára nagyon fontos évforduló, hiszen a Fashion Street ingatlankezelője, az Immobilia Zrt. idén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. De ahogyan Csipak Péter fogalmazott, ez nem az ünneplés, hanem az összefogás ideje volt, így a jubileumhoz méltó, nagyszabású partit ezúttal el kellett engednünk, bármennyire szerettünk volna ünnepelni.

Apropó, ünnep!

Bár idén fájó szívvel engedtük el a szokásos Mikulás-partinkat és szomorúan vettük tudomásul a mára már világszerte híres budapesti karácsonyi vásárok hiányát, volt, amiből mégsem szerettünk volna lejjebb adni. December elején újra felkerültek a Fashion Street csodaszép ünnepi fényei, amellyel reméljük, sikerült egy kis világosságot gyújtani a szívetekben.

#TheBuildingIssue

Az év záróprojektjeként hatalmas örömmel vetettük bele magunkat a Fashion Street Magazin őszi-téli lapszámának készítésébe a tavaszi issue kimaradása után, hiszen egy olyan kiadványról van szó, amely egyedülálló a hazai divatlapok között. A napokban megjelent The Building Issue az építésre és a jövőre fókuszál, és bár furcsának tűnhet a felütés a korlátozások közepette, mi már kifelé álmodozunk, és szeretnénk azokra az időkre gondolni, amikor építeni tudunk. Pontosan ebben a szellemben készítettük nektek az idei magazint!

Karácsonyi kisvideónkkal kívánunk mindenkinek egészségben és szeretetben gazdag békés ünnepeket és egy sokkal szebb új évet!