×

Sosem látott fotókkal búcsúzik Fülöp hercegtől a Buckingham palota

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 04. 15.

A Buckingham Palota Fülöp hercegre emlékezik két, eddig soha nem látott fotóval, amit a királyi család Instagramján osztottak meg tegnap.

A 99 éves Fülöp herceget április 9-én, álmában érte a halál, és szombaton délután 3 órától lesz a temetése. Bár állami temetés járna mindenkori uralkodó hitvesének – legutóbb 2002-ben a britek tizenhat órán át álltak sorba, hogy leróják kegyeletüket az anyakirálynénak – a vendéglistát a pandémiás helyzetre való tekintettel 30 főre minimalizálták, így csak a nagyon közeli rokonok vehetnek részt rajta. A búcsúztatásra a windsori Szent György-kápolnában kerül sor, és az alattvalók online és a tévében követhetik az eseményeket, ami egyfajta keretet is ad a herceg életének – gondoljunk Erzsébet 1953-as megkoronázásra, amelyet Fülöp hercegnek köszönhetően az akkori legmodernebb technikákkal közvetített a televízió.

PA Images via Getty Images 

Hogy mennyire más világot élünk, mint a világháborút megjárt és majd’ egy évszázadot megélt herceg, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy halálhíre is – többek között – az Instagramon terjedt el, és a svéd uralkodó is egy posztban fejezte ki részvétét.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Tegnap pedig eddig soha nem látott fotó került ki a királyi család Instagram-oldalára, amelyet Kate Middleton készített 2018-ban, és amelyen a herceg és a királynő látható hét dédunokájával körülvéve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

A másik képen Fülöp és Erzsébet Vilmossal és annak családjával pózol Balmoralban. A fotó 2015-ben készült, amikor a gyermekek még egészen picik voltak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Végezetül nézzétek meg ezt az izgalmas összeállítást a herceg életéről!

(cover: @theroyalfamily)