×

Állj meg egy percre… a Fashion Streeten, csütörtökön délután!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 10.

Csütörtök este szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Fashion Street Gallery és a Csodalámpa Alapítvány közös jótékonysági kiállításmegnyitójára a Deák Palotában, amely idén már második alkalommal kerül megrendezésre.

A program ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel kísérik a Fashion Street Gallery eseményeit, hiszen ez a rendezvény a tavalyi évben valósult meg először, amelynek nulladik pontja az volt, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatóinak egy csoportja azt a feladatot kapta, hogy hozzon össze egy olyan rendezvényt, amely valamilyen módon jótékony célokat szolgál. Mivel a Fashion Street Gallery 2019 óta kortárs művészeti kiállítások otthona, a diákok célzottan kerestek fel minket azzal a kérdéssel, hogy a Deák Palotában lenne-e lehetőségük lebonyolítani a kiállítást és az azt megelőző megnyitót. Természetesen igent mondtunk, és ha már így alakult, össze is kötöttük a diákokat a számunkra oly kedves Csodalámpa Alapítvánnyal, amelynek célja beteg gyerekek kívánságait teljesíteni. A tavalyi kiállítás hatalmas sikert aratott, hiszen több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni, a befolyt összegből pedig az alapítvány hat kisgyermek álmát is valóra tudta váltani. Az idei eseményen, amely „A szeretet erejével” címet viseli, három festőművész, Lukéj Gabi, Balogh Ádám és Koczor Attila, valamint Tóth Kristóf szobrászművész művei kerülnek kiállításra – akiket az alábbiakban mutatunk be nektek.

Mellettük pedig Nagy Noémi, a Prieston ékszermárka megálmodója is készül bemutatóval, és az eladásokból szintén támogatja az alapítványt, hiszen a cél most is ugyanaz: a műalkotások megvásárlásával közösen szeretnénk segíteni a Csodalámpa Alapítványt, hogy még több beteg gyermek álmát válthassák valóra, és sikerüljön átlépni a bűvös ötezres számot.

 

Balogh Ádám

1971-ben született Budapesten. 2000 óta csoportos és egyéni kiállításokon vesz részt alkotásaival. A művész fogékony, nyitott személyisége, egzotikus utazásai, Közép- és Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia, a Közel-Kelet hatása tükröződik műveiben. Fotóit számos útikönyvben publikálták hazánkban és külföldön egyaránt. Pillanatfelvételek, életképek örökítik meg egy-egy távoli, idegen és mégis ismerős kultúra világát, s közvetítik az érzést, mintha jártunk volna itt. A fotók mesélnek az ott élők élet- és emberszeretetéről. A pillanat csodájáról. Földünk ezernyi arcáról.

A festmények a belső élmény szülte misztikus világ egyetemes képei, mindannyiunk számára érezhető, átélhető spirituális művek. Képzeletünk ösztönösen, akaratlanul is tovább álmodja festményeit, amelyek túl időn és téren, a végtelent sugallják. Kalandos út ez a lélek mélységeibe. Képzelet vagy egy „másik” valóság? Vissza az eredethez: kifelé a csillagokhoz, és/vagy befelé, önmagunkhoz? Hogy ez a misztikus világ kívül keresendő, a távoli világegyetemben, vagy éppen nagyon is közel, önmagunkban, legbelsőbb lényünkben a tudatalatti gazdag, belső képeiben? Művei a hazai kiállítások mellett bemutatásra kerültek többek között Bécs, London, Párizs, Madrid és New York kiállítótermeiben, és megtalálhatók mind külföldi, mind hazai magángyűjteményekben.

Koczor Attila

2016-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Műveit kozmikus festményeknek nevezi, amelyeken a realista módon ábrázolt emberek és tárgyak alkotta szokatlan kompozíciók űrbéli tájakban lebegnek. Ennek a vizuális költészetnek a különböző motívumai festményenként eltérő tartalmakat rejtenek magukban. Kortárs festőként reflektál a jelenkor emberét foglalkoztató aktuális kérdésekre, mint a lelki béke keresése a posztmodern világ mentális zajában, spirituális útkeresés, egzisztenciális szorongás, klímaváltozás és fenntarthatóság.

Lukéj Gabi

Képeinek nem az a célja, hogy reprodukálják a valóságot, hanem hogy maguk teremtsenek nagy intenzitású valóságot. Festészete érzéki és rejtőzködő, mint ő maga. Vásznain néhol melankóliába hajló, máskor eufórikus életöröm, a soha meg nem ragadható változások hullámai vibrálnak. Mintha könnybe lábadt tekintet által helyezné új dimenzióba a külvilágot. Ezek az öröm és a megértés könnyei.

Lukéj Gabi ezen felül egy külön meglepetéssel is készül: az ő festményei csodaszép selyemsálakon is megelevenednek annak érdekében, ha lehetőség legyen más formában is hazavinni a művészetet, illetve ezek a sálak jóval kedvezőbb áron kaphatóak, mint egy-egy festmény, amelyek eladásával szintén az alapítványt támogatja.

Tóth Kristóf

1990-ben született Budapesten. 2013-ban végzett a Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula karának képi ábrázolás szakán. Szobrait egyfajta síkozott kubista formában készíti el, míg festményeire a futurista, pointillista világ jellemző. Közel áll hozzá a természet és a sportok világa. Mindig megpróbálja éppen azt a pillanatot ábrázolni, ami legjobban jellemző az adott sportra vagy állatra, ahogyan az ember szinte tovább képzeli a mozdulatot. Alkotásaiban nagy szerepet játszik a dinamika, a lendület és a mozgás ábrázolása.

Az eseményre tehát mindenkit szeretettel várunk, de fontos tudni, hogy a festmények a megnyitót követően is – október 13. és november 27. között – megtekinthetőek és megvásárolhatóak lesznek a Deák Palotában.

Ha te is szeretnél csatlakozni és részese lenni a csodának és az örömnek, amit egy-egy kívánság teljesítése okoz, tekintsd meg online katalógusunkat, és ismerd meg művészeinket! És ne feledd,

,,egy angyalnak nincs neve. De bármely órában előfordulhat, hogy a te nevedet viseli.”

Albrecht Goes