×

Tíz év után otthagyja Jeremy Scott a Moschinót

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 03. 27.

Az olasz divatmárka múlt hétfőn adta ki közleményét, amelyben bejelentette, hogy elválnak útjaik a kreatív igazgatóval. Jeremy Scott egy Instagram posztban harangozta be a nagy hírt.

10 év után ma bejelentem, hogy elhagyom a Moschinót. Csodálatos volt olyan ruhadarabokat létrehozni, amelyek örökké fennmaradnak. Hálás vagyok minden szeretetért és támogatásért, amit az elmúlt évtizedben kaptam. Miközben ezt a fejezetet lezárom, tele vagyok izgalommal és várakozással, és alig várom, hogy megosszam, mivel készülök nektek!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Scott (@jeremyscott)

A márka sajtóközleményében a következő szavakkal méltatta a tervezőt: „Scott egy kulcsfontosságú fejezetet írt a márka örökségébe félelmet nem ismerő, látványos pop-camp stílusával és frappáns humorával.”

Jeremy Scott 2013 októberében lett a Moschino kreatív igazgatója, és szinte azonnal feje tetejére állította az egész divatvilágot a 2014-es őszi debütáló kollekciójával. McDonald’s ihlette piros és sárga szoknyák, valamint a gyorsétteremlánc ikonikus arany ívei különböző táskákon és pulcsikon, Hershey’s-stílusú csokoládécsomagoló ruhák, Spongyabob Kockanadrág, és még sok más popkulturális elem lepte el a kifutókat.

Scott leginkább teátrális produkcióiról, túlzó stílusáról és játékos felfogásáról volt ismert. Az ő nevéhez fűződik például Kim Kardashian pénzzel borított ballonkabátja, Katy Perry 2019-es Met-gálás csilláröltözéke, és Meghan Thee Stallion szintén Met-gálára készült aranyszínű, tollakkal borított ruhája is.

Photo: Insider

Photo: Getty Images

Még nem tudni, hogy ki fog a helyére lépni, de csak reménykedni tudunk benne, hogy egy hozzá hasonló lángelme veszi át az uralmát!

Borítókép: CNN