×

Magyar tervezők sikerei a Milano Fashion Weeken

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 09. 26.

10. alkalommal szerepeltek magyar tervezők a milánói divathéten. A CNMI Fashion Hubjának megnyitóján a BORBALA, a PINETIME CLOTHING és az UNREALINDUSTRY prezentációját. Míg a Budapest Select kollektív divatbemutató keretein belül a KATA SZEGEDI, a THEFOUR és a ZSIGMOND 2024-es tavasz-nyári kollekcióját tekinthette meg a közönség.

A Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 5 éve fennálló stratégiai együttműködése keretében ezúttal 6 magyar márka jelent meg a Budapest Select ernyőmárka alatt.

A magyar tervezők a Milan Fashion Weeken

A magyar tervezők kollekcióival két helyszínen találkozott a közönség. A CNMI Fashion HUB-jának megnyitóján három márka – a BORBALA, a PINETIME CLOTHING és az UNREALINDUSTRY – prezentációja vonzotta a szakma képviselőit és divat iránt érdeklődőket. A Budapest Select kollektív divatbemutató pedig presztízsértékű helyszínen, a milánói dóm közvetlen szomszédságában a Palazzo Reale-ban, azaz a királyi palota épületében valósult meg. A KATA SZEGEDI, a THEFOUR és a ZSIGMOND 2024-es tavaszi-nyári kollekcióját közel 300 ember tekintette meg a helyszínen, amelyet az olasz divatkamara élőben is közvetített online felületein. 

Büszkék vagyunk arra, hogy öt éve sikeres szakmai partnerséget ápolunk a CNMI-vel. A magyar tervezők számára hatalmas lehetőséget jelent a Milano Fashion Weeken való bemutatkozás, hatékony és célzott módon növeli a nemzetközi láthatóságukat

– hangsúlyozta Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója. A szeptember első hétvégéjén a Budapest Central European Fashion Weeken megjelent magyar márkákat Milánóban is jelentős szakmai figyelem övezte. Carlo Capasa, a CNMI elnöke a prezentációkon és a Budapest Select kollektív show-n is részt vett. A legendás Suzy Menkes, a VOGUE International korábbi szerkesztője a Fashion Hubban tekintette meg a magyar tervezők munkáit. Valamint Sara Maino, a Conde Nast Italia kreatív tanácsadója az első sorból nézte végig a divatbemutatót.

A Budapest Select ernyőmárka alatt bemutató tervezők mellett a PELSO önálló esemény keretében mutatta be legújabb darabjait. Látványos helyszínen, a milánói Four Seasons Hotel kertjében szervezték meg a Botanical Chronicles kollekció prezentációját.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PELSO (@lakepelso) által megosztott bejegyzés

Gratulálunk a tervezőknek!

Fotók: HFDA