×

Néhány lépés, amellyel tökéletes modern gentleman leszel egy randin

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 03. 31.

Férfiak, kérjük, hogy jegyezzétek meg most és mindörökre: a lovagiasság nem halt ki a feminizmussal! A nők többsége még mindig ugyanolyan nagyra értékeli, ha úriemberként viselkedsz egy randevú során, mint mielőtt a „milyen formás az alakod” bók tárgyiasításnak számított volna. Ha pedig szeretnéd kimaxolni az úriemberséget, akkor tarts velünk néhány könnyen elsajátítható tipp erejéig! 

1. Jóízlés és jómodor

Legelőször is, akármennyire is alapvetésnek hangozhat, muszáj leszögeznünk: a nemek közti egyenlőség ne akassza már fel a jóízlést és a jómodort! Az, hogy udvarias vagy, előzékeny és jó társalgó, egyáltalán nem jelenti azt, hogy te a hölgyet ezzel gyengébbnek tartanád vagy szép tárgyként kezelnéd! Az erkölcsi normák és etikettszabályok lazán kezelt betartása igazából a nyomtatott belépőjegyed egy hölgy belső köreibe – és csak akkor fogsz hölgyet meghódítani, ha te is úriember vagy – vagány csávóként csajozni fogsz leginkább.

2. Legyél mindig pontos

Csak valamilyen brutálisan nyomós okkal késs el, de lehetőleg ne késs, soha! Nem úriemberhez való dolog egy hölgyet megvárakoztatni – nagyon nem veszi ki jól magát és jelentősen aláásod a randi sikerességének esélyeit, ha késel.

3. Bókolj okosan

Igen, még ebben a genderneutrálisan egyenlő társadalomban is van helye a bóknak. Sőt. A bók fontos, mert tiszteletet, őszinte érdeklődést és jó megfigyelőkészséget üzen rólad – feltéve, ha nem a nagyon elkoptatott, kínosan béna közhelyekkel bombázod az esti partneredet. Legyél finom, laza és eredeti – ha a ruhájára tennél bókot, inkább fényezd a stílusát, hogy milyen jól választ! Ha a szépségét dicsérnéd, legyél eggyel poétikusabb és foglald kerek mondatokba a bókot – ne vess oda egy „de szép vagy”-ot, hanem tedd személyessé a dicséreteket és vigyázz rá, hogy találd meg az arany középutat a szexi bókolás és a nem szexi tárgyiasítás között!

4. Nyisd ki neki az ajtót

Az ajtónyitásról egy hosszabb cikkben értekeztünk, így nem mennénk bele még részletesebben:

Az ajtónyitás etikettszabályai, amit minden férfinak tudnia kell

Randevúra mész egy hölggyel, annak rendje és módja szerint mindketten kiöltöztetek, találkoztok is az étterem vagy épp bár előtt. De vajon ki lép be először az ajtón? Ha toporogtál már, mert nem tudtad eldönteni ezt a kérdést, akkor most egy életre megválaszoljuk neked az ajt…

Csak fogadd el: az ajtónyitás az lovagiasság 101 aranyszabály!

5. Húzd ki számára a széket

Régies, klasszikusan gentleman szokás ez, ami szerintünk a legtöbb nő szívét megdobogtatja. Figyelmességet mutat és azt, hogy előrébb helyezed az ő kényelmét, mint a sajátodat: önzetlen és kedves gesztus, mellyel csak nyerhetsz!

6: Kérdezz róla, legyél izgalmas társalgó

Ha igazán profi úriember akarsz lenni, akkor semmi esetre se torkold le az öntömjénező történeteiddel, amiknek a végén te vagy a hős, aki fél kézzel megfojtott egy medvét, miközben kimentette a fuldokló kislányt a vízből a magánrepülőjéből. Érdeklődj iránta, a munkája, a hobbija, az érdeklődési körei iránt: beszéltesd, mert azt fogja érezni, hogy a sok önző férfi között végre akad egy igazi gentleman, akit valóban érdekel a személyisége. Hidd el, ő is jobban fog ezután érdeklődni irántad.

7: Egyél és igyál rendesen

Bármilyen jó társalgó lehetsz; ha ocsmányul eszel és iszol, mindezt egyetlen csámcsogással tönkre tudod tenni. Alap, hogy ülj egyenesen, a könyöködet ne tedd fel az asztalra, aprókat vágj az ételedből és a partnered szemébe nézz a legtöbbet, ne pedig a tányérodra: a grillezett kacsamell nem fog veled beszélgetni. Randi közben igyál mértéktartóan, kis kortyokban, valamint evés és ivás között töröld meg a szádat, hogy ne legyen szájlenyomatos zsírpecsét a poharadon.

8: Ajánld fel, hogy fizetsz

Amennyiben ez egy randi, sőt, egy jól sikerült randi, egy gentleman felajánlja, hogy fizet. Ezen lehet vitatkozni, bele lehet kötni, de az alapvető etikettszabályok értelmében a férfi felajánlja, hogy fizeti a vacsorát. Ha a hölgy ragaszkodik, hogy legalább a részét fizetné, belemehetsz – ezeket a helyzet ott eldönti – de első körben vedd el a pincértől a számlát és a vacsorát megköszönve, kérdés nélkül akard állni a cechet. Még jobb, ha a szabadkozására az a válaszod, hogy legközelebb majd ő fizeti az italokat – így még cselesen be is lengetsz egy második találkozót, miközben kifogástalan úriember maradtál. Ha ezen szabályok betartása után is rosszul sikerül a randid, annyit megsúghatunk, hogy bármi is okozta, az biztos, hogy te úriember voltál – ez pedig elég jó érzés, nem?