×

Nem csak Mr. Ripley tehetséges – Tengerparti divattippek Jude Law-tól

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 03. 31.

A kilencvenes évek egyik legikonikusabb alkotása a Patricia Highsmith 1955-ben írt könyvéből készült A tehetséges Mr. Ripley. Az ötvenes években játszódó történetben Tom Ripley (Matt Damon) Dickie Greenleaf (Jude Law) egy régi Princetonos haverját játssza el, hogy meggyőzze az olasz tengerparton túlságosan jól mulató Jude Law-t, hogy jöjjön vissza Amerikába. Az epikus alkotás nem csak a története miatt annyira megnyerő; mi pedig most elidőznénk az olasz tengerparti stílus és a hamisítatlan életöröm tökéletes elegyét hozó Jude Law szettjein, melyekből még 2020-ban is sokat tanulhatunk! 

Nem kell túlgondolni

Jude Law szettjeiből az a fajta suliból ellógós, csíntalan sárm sugárzik, amit komoly felnőttként nagyon érdemes újratanulnunk! Rövidebb a rövidnadrág, mint kéne, a póló nőiesebb szabású, mint amit megszoktunk; a konvencióktól elrugaszkodott, merész fiatalság tükröződik ezekben a világos-domináns outfitekben.

Kalapos elegancia

Lezserül kanyarintja magára egy jazzbáros este vagy épp egy hosszú autóút előtt Law ezeket a stílusos kalapokat, amitől a szettjei még eggyel karakteresebbek lesznek. Érdemes bevetni városi környezetben is!

Fehér fehérrel

Homokos tengerpartok minden könnyedsége és álmodozós, időből kiszakított hangulata benne van ezekben a fehér-fehér szettekben. Stílusos, de mégsem komolykodó hatású, fiatalos és könnyelmű érzésünk van, ha ezekre a szettekre nézünk – minthogy ez is Law karaktere a filmben.

Feltűrt nadrág, zokni nélkül

Olaszosabb, vízpartibb már nem is lehetne: Law szinte mindig vádliközépig hanyagul feltűrt, vékony vászonnadrágokban élvezi az életet, fehér sportcipőihez pedig a legritkább esetben húz zoknit.

Merész minták

Ha viszont egyszer leváltja a fehér-fehér kombókat, Law nem finomkodik a mintákkal! Virágos rövidnadrág, vastag csíkos nyakkendő, kékek és rózsaszínek bátor kontrasztjait viseli magán, melyek extrovertált személyiségét csak még háromszor annyira aláhúzzák. Ami pedig teljesen biztos: bármit is vesz fel, Law az igazi, önfeledt mediterrán lazulás stílusát hozza, melyet minden nyaralásra felírnánk receptre!

Hasonló nyári darabokat a Fashion Streenen a Lacoste, Hilfiger, BOSS, Massimo Dutti, és a Benetton üzleteiben találsz!