×

Nézd meg, milyen elképesztően izgalmas éven van túl a tízéves Fashion Street

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 01. 13.

2018-ban a Fashion Street beizzította az összes rakétát és tűzijátékot, hogy egész évben olyan méltán ünnepelje meg fennállásának tízéves jubileumát, amennyire csak lehet. Hogy sikerült-e? Döntsd el Te!

A Fashion Street nem mindig volt az a tematikus kirakatokkal ékes, gyönyörűen felújított épületekkel, ötcsillagos szállodákkal, felsőkategóriás divatüzletekkel teli, bámulatos utca, mint ma. A kétezres évek elején még elhanyagolt, átjáróutcaként funkciónáló Deák Ferenc utcában Csipak Péter ingatlanfejlesztő látta meg a lehetőséget, hogy egy fantasztikus divatutcát varázsol belőle. A terv hosszú és küzdelmes évek után meg is valósult: a 2008-as, ünnepélyes szalagelvágás óta pedig az utca mind magyarok, mind pedig külföldiek egyik legkedveltebb belvárosi célpontja.

A Fashion Street 2018-ban ünnepelte 10. születésnapját – de még hogy! Igyekeztünk mindent beletenni, hogy a lehető leggrandiózusabban ünnepeljük meg ezt az első tíz évet – és hogy Ti is velünk ünnepelhessetek!

Jubileumi magazin

A Fashion Street nyomtatott magazinját reméljük, nem kell bemutatnunk: az utca indulása óta tavasz-nyári és ősz-téli lapszámokkal jelentkezik a Fashion Street, maximum száz oldalas terjedelemben, angol-magyar kétnyelvűen, a hazai fotósok legjavával együtt dolgozva. 2018-ban viszont gondoltunk egy bátrat és egy egész éves, kibővített, 188 oldalas jubileumi lapszámmal jöttünk ki! Ez azonban csak a terjedelem – a tartalomban is igyekeztünk a maximumot nyújtani.

Címlaplányunk így nem lett más, mint Palvin Barbara, a világhírű magyar modell és ikon, akit több, mint tízmillióan követnek Instagramon. Barbi pedig nem „csupán” elbűvölő szépségét mutatta meg nekünk egy gyönyörű fotósorozatban, hanem editorial interjú keretében nagyon sokat és lenyűgöző őszinteséggel mesélt nekünk terveiről, félelmeiről, elképesztő tapasztalatairól a modellvilágban.

Barbi mellett szintén főszerkesztői mélyinterjúban ismerhetitek meg Csipak Péter és a Fashion Street történetét, valamint olyan közismert személyekkel is találkozhattok a magazinban, mint Pásztor Anna, Kiss Tibi, Baji Balázs, Mészáros Ádám, Nagy Zsolt, Tenki Réka, Tomcsányi Dóri vagy épp Juhász Anna.

Az interjúk mellett pedig nem is lennénk divatmagazin, ha nem hoztunk volna össze két nagyon vagány divatanyagot az ország legjobb fotósainak közreműködésével!

Jubileumi parti és az ikonikus arany X

2017-es tavasz-nyári lapszámunk témája a hedonizmus volt – de az a magazin szinte semmi ahhoz képest a bulihoz képest, mellyel a Fashion Street a 10. jubileumát megünnepelte!

A születésnapunkat a Mercedes-Benzzel és a Tommy Hilfigerrel karöltve, jótékony célú tombolával ünnepeltük az utca közepén: a Fashion Street egyedi formaruháit Lakatos Márk jóvoltából egy látványos divatbemutatóval egybekötött táncshow-ban láthatta a közönség – és készülhetett a nagy fináléra! Az este ugyanis akkor érte el tetőpontját, mikor a világhírű Forma-1-es pilóta, Lewis Hamilton Palvin Barbara társaságában egy fantasztikus Mercedesszel áthajtottak a Fashion Street 10. évfordulójára emelt óriási arany X alatt. A közönség nem bírt magával: az egy főre jutó fotók, videók és szelfik száma ebben a pillanatban érte el a csúcsot, hogy utána Barbival és Lewis-szal karöltve, arany konfettiesőben Csipak Péter felvágja az utca ínycsiklandó születésnapi tortáját. Mit mondjunk, a mai napig minden nap eszünkbe jutnak ezek a mámorosan szép pillanatok!

Nagykövetség

Az év vége is tartogatott izgalmakat az utca életében: a Fashion Street 2018-ban először nagykövetet választott az utcának, méghozzá az elbűvölő énekesnő és dalszerző, Polgár Odett személyében!

Odett 2019 nyaráig képviseli az utcát különböző eseményeken – és az idei tavasz-nyári lapszámunkban is találkozhattok majd vele!

Karácsonyi lelassulás 5 utcában

A Fashion Street idén csatlakozott a Budapesti Kulturális- és Iparkamara által kezdeményezett, SlowXmas megmozduláshoz, melynek lényege, hogy öt budapesti kulturális- és sétálóutca az adventi időszakban változatos eseményekkel hangsúlyozta az ünnepek igazi lényegét: az önmagunkkal való törődést, a másokkal való törődést, a mókuskerékből való kiszakadást és lelassulást.

Karácsonyi fények

A Fashion Street Budapesten egyedülálló fényárban úszott az ünnepi időszakban, melyről 200,000 LED-izzó és függő óriásszobrok gondoskodtak – na meg az utca óriási karácsonyfája, ami a szelfizők kedvenc helyévé vált!

Könyvbemutató, VIP-megnyitók és kiállítás

A téli időszakban a kulturális feltöltődésre is igyekeztünk hangsúlyt fektetni, így egy könyvbemutató, egy kortárs kiállításmegnyitó és egyéb rendezvények is színesítették a téli programjainkat. Emellett 2018-tól az utcában köszönthetünk két új világmárkát is: a nagyon vagány német Philipp Plein divatüzletet, melynek tervezője, Philipp Plein a Fashion Streeten ünnepelte velünk az üzlet nyitását, ahol Csipak Péter a Fashion Street jubileumi díszkönyvét is átadta neki.

Emellett az utcában megnyílt a szintén világhírű COS-üzlet is 2018 októberében, mindannyiunk legnagyobb örömére!

Szuperhős Mikulás egyenesen a háztetőről

Jótékonyság, ajándékok, gyerekkórus és a Mikulás bámulatos megérkezése – röviden így lehetne összefoglalni a Fashion Streeten a december 6-át.

Nálunk a Mikulás egyenesen a Deák Palota tetejéről ereszkedett le, hogy csodás X-osztályos autójáról ossza ki ajándékait a gyerekeknek, Polgár Odett pedig egy iskolai gyerekkórussal énekelve koronázta meg a jótékony ajándékozással egybekötött estét.

Úgyhogy úgy érezzük, félelmetesen mozgalmas és ünneplésben teli volt a Fashion Street 10. jubileumi éve 2018-ban – de nem kell aggódni, már töltve vannak a partonok, hogy 2019 is legalább ilyen eseménydús és izgalmas legyen!

(Fotók: Dömök-Noel Szilveszter, Ajkai Dávid, Trunkó Bálint, Oleg Borisuk, Menedzsment: Göbl Johanna, Art Direction: Tábori-Simon José, Főszerkesztés: Tillinger Zsófi)