×

Hat alkalom, amikor szigorúan tilos farmert hordani

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 03. 5.

Univerzális megúszómegoldásnak tartjuk a farmert, de azért közel sem minden eseményen állja meg a helyét. Ha voltál már bajban, hova jó és hova nem a kedvenc farmered, akkor most hegyezd a szemed!

Egy esküvőn

Tökmindegy, hogy egy jó barátod esküvőjéről van szó, vagy valamilyen laza, modern, kötetlen házasságkötésről, a farmer tiltólistás. Még akkor is, ha fekete, és akkor sem, ha slim cut. Tudjuk, hogy kényelmesebb, mint egy öltönynadrág, de ezért az egy alkalomért áldozd be a nadrág-komfortzónád.

Állásinterjún

Ha egy kötetlenebb, informális állásinterjún vagy, a farmer még akkor sem igazán illő öltözék. Egy elegánsabb, de még mindig laza chino-nadrággal sokkal szofisztikáltabbnak fogsz tűnni arra az egy órára az életedből, amit ez maximum elvesz.

Keresztelőn vagy templomban

Egy vallásos ceremónián nincs helye kedvencre koptatott farmerednek, még akkor sem, ha vallásos fanatizmus fűz hozzá. Leginkább az öltönyt javasoljuk, de ha addig nem mennél el, akkor vászonnadrág.

Téli kültéri aktivitásokhoz

Legyen az síelés vagy épp snowboard, a kültéri sportokhoz sportos felszerelést érdemes választani. Nem nagy agysebészet átlátni, miért: sem anyagában, sem kialakításában nem passzol a hóhoz a farmer: átereszti a nedvességet, ami belefagy, te pedig meg. Szóval irány egy túrabolt, ha sportolni mész.

Egy koktélpartira

Black tie? White tie? Cocktail-attire? Akármilyen elegáns a fekete farmerod, szigorúan tilos ilyen dress-code-os eseményre farmert húzni. Ha nincs is kötelező dress-code megadva, de sejted, hogy formálisabb esemény lesz ez egy kocsmai koccanásnál, akkor ne te legyél az, akit úgy jegyeznek meg: „a tag, aki farmerban volt”.

Színházban

Habár a színház-, az opera- vagy a balettlátogatás közel sem ugyanaz, mint ami régen volt, azért te attól még megtisztelheted ezeknek az intézményeknek a szalonhagyományait. Ezzel nem csupán a helyszín, az esemény, a színészek, a jegy ára vagy bármi iránt mutatsz tiszteletet, hanem saját magad iránt is, amiért nem viselsz olyat, amit nem illik. Mások hordhatnak farmert, ha akarnak, de ha ezeket a sorokat olvasod, akkor már nem vagy mások: szóval öltözz is ennek megfelelően!

A fenti alkalmakhoz illő tökéletes (nemfarmer) szetteket pedig megtalálod a BOSS, a Hilfiger, a Massimo Dutti, a COS, a Benetton és a Lacoste boltjaiban a Fashion Streeten!