×

A Chanel legújabb cruise-kollekciója a balzsamos francia riviérára repít

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 10.

A kollekció emellett a hatvanas évek legendás színésznőinek szabad, kicsit nemtörődöm, csábító életérzéséből is merít, akik folyton a francia riviérán nyaraltak. Szerintünk 10/10-es lookbook, az imázsfilm pedig külön gyönyörű.

Kifinomult cruise-kollekcióval (azaz szezonközi kollekcióval) érkezik a francia divatház, mely a Balade en Méditerranée (Mediterrán kirándulás) címet kapta. Virginie Viard, a divatház tervezőnője Capri szigetéből merített inspirációt, ahová sajnos a járvány miatt nem jutott el. (Kattints az első képre és megnyílik a képgaléria!)

„Eredetileg Caprin szerettem volna fotóztatni a kollekciót, de a karanténhelyzet miatt meghiúsult a terv. Ezért alkalmazkodtunk a helyzethez és egyrészt csak olyan anyagokat használtunk, amelyek már háznál voltak, valamint a kollekció maga pedig egy általánosabb, mediterrán hangulat felé orientálódott. A szigetek, a tenger morajlása, az eukaliptuszillat, a murvafürtök rózsás árnyéka felé”

A fotókat végül egy vérvörös párizsi naplementénél készítették (és mégis elképesztően átjön a mediterrán életérzés), a darabok pedig a könnyedség és kifinomultság mellett praktikusak is (ami a divatházra amúgy kevéssé jellemző). A színes, de valahogy mégis kicsit sötét ruhákat kifejezetten nyaralásra tervezték: fürdőruhára húzható könnyű sifon vagy épp ujjatlanná alakítható nyári ruha is szerepel a kollekció darabjai között.

Gyönyörű lookbook lett, nem hoz szégyent a riviérára és szerintünk Brigitte Bardot, Claudia Cardinale vagy Sophia Loren is könnyedén találna egy kedvenc darabot köztük.

(Fotók: Karim Sadli)