×

Van öt tippünk, amivel ötcsillagos lesz idén az izolált nyaralás

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 19.

Nagy megkönnyebbülést jelentett, amikor megtudtuk, mégiscsak szabad utazni nyáron, az újhullámos szállástípusok pedig lehetővé teszik, hogy a távolságtartással együtt is kimaxoljuk a vakációt.

Az utazás élménye nem feltétlenül merül ki abban, hogy egy turistákkal zsúfolt tengerparton szürcsöljük a koktélunkat, és nincs azzal semmi baj, ha ezúttal a szokásosnál szeparáltabb nyaralást szeretnénk szervezni magunknak és a családnak, távol a tömegtől, mégis életre szóló élményeket gyűjtve. Összegyűjtöttük a legkézenfekvőbb nyaralási stílusokat a távolságtartás jegyében, amelyek nem mennek sem a komfortérzet, sem a kalandvágy rovására!

Privát hajó tavon, tengeren

Mindegy, hogy vitorláshajó, motoros yacht vagy egy menő katamarán, ha képtelenek vagytok lemondani a vízközeli élményekről, és ti is azok táborát erősítitek, akik a tenger és tavak nyugalmából táplálkoznak, ne fogjátok vissza magatokat. Nincs hajóvezetői engedélyetek vagy hajózási tapasztalatok? Egy percig se aggódjatok, a legtöbb hajóbérléssel foglalkozó cég megoldja a problémát, és még kapitányt is biztosít a számotokra.

Camping helyett glamping

A glam és a camping szavak találkozásából született meg a glamping, azaz sátrazás luxuskivitelben. Mindazok tehát, akik szeretik a természet közelségét, de a sátorba betévedő bogárkákat hanyagolnák és a közös fürdőhelységeket sem tartják túlzottan komfortosnak, a nomád vakáció luxusverziója lesz a tökéletes választás.

Erdei lombház

A hazai turizmus még csak most kezdi felfedezni a lombházakban rejlő lehetőséget, de azért lehet találni olyan szállásadót, aki ezt a típusú rendhagyó élményt kínálja. Persze ez is egyfajta bevállalós kiruccanás, de ha gyerekek nélkül utaztok, nagyon romantikus is egyben, hiszen nem mindennapi élmény az erdő mélyén, luxuskörnyezetből bámulni éjszaka a csillagokat.

Vakáció négykeréken

Ha imádtok folyton úton lenni, bírjátok a spontaneitást és már régóta fontolgatjátok, hogy egyszer tényleg elindultok a vakvilágba, nos, ennél jobb alkalmat nem fogtok találni. Persze nem kell egyből befektetni egy méregdrága lakóbuszba, kezdésnek elég, ha béreltek egyet és egy belföldi túrával kezditek a kalandokat. A legjobb az egészben, hogy túl nagy szervezés sem kell hozzá, hiszen ott és akkor álltok meg és vegyültök, ahol és amikor kedvetek van.

Chalet avagy az alpesi faházikó

Akik még sosem voltak a hegyekben, azok számára valószínűleg elképzelhetetlen, hogy a magaslaton töltött pihenés felérhet a tengerparti ejtőzéssel. Pedig a hófödte hegycsúcsok és a smaragdzöld dombok látványa, a tiszta levegő és a nyáron már nem fagyos, mindössze nagyon is élvezhető klíma egy semmihez sem fogható élményt nyújt, ahol a tömeges turizmustól is megkíméljük magunkat.