×

Visszatért a Csodaötös!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 1.

Aki kedveli az átalakítós műsorokat, az már bizonyára értesült róla, hogy új epizódokkal bővült a Netflix méltán népszerű műsora, a Queer Eye, vagyis a Meleg szemmel című műsor. Ha valaki még nem ismerné ezt a remek szériát, akkor reméljük most meghozzuk a kedvét hozzá.

Két évvel ezelőtt indította útjára a Netflix ezt a szuper sorozatot, vagyis inkább gondolta újra. Talán vannak, akik még emlékeznek a Fab5 nevű szériára, mely tulajdonképpen a mostani Queer Eye elődjének is nevezhető. A recept mindkét esetben ugyanaz: adott öt meleg fickó, akik egy hét alatt képesek megváltoztatni bárki életét. Teljes mértékben. Ez a csapat, ha valakit kezelésbe vesz, akkor minden részletre kiterjedően teszi azt.

A jóképű Antoni  Porowski a gasztronómiáért felelős, ő az, aki átvizsgálja az illető konyháját, benéz a hűtőjébe, kifaggatja étkezési szokásairól, megtanítja pár gyors fogásra, s ha kell még egy jó étterembe is elvisz. Bobby Berk a lakásokat teszi rendbe, de nem ám csak úgy felszínesen, ő bizony teljeskörűen felújítja a pecókat figyelembe véve a tulajdonos személyiségét is. Tan France a ruhatárakat veszi kezelésbe, Jonathan Van Ness már önmagában is abszolút szerethető figura, így aztán nem nehéz megfogadni a szépségápolásra vonatkozó tanácsait, Karamo Brown pedig a lelki problémák megoldásáért felel. A srácok mindegyike külön-külön is megállná a helyét bármely műsorban, egy csapatként azonban mindent visznek, mindenkire hatnak.

A Csodaötös: Bobby Berk, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness, Tan France és Karamo Brown

De ez még nem minden. Ez a sorozat több egy szórakoztató valóság show-nál, nem csak stílustippeket, remek ötleteket, hasznos tanácsokat leshetünk el belőle, de nyitottságra és elfogadásra is ösztönöz, méghozzá a lehető legtermészetesebb módon. Nem hiába lett világszerte népszerű és nyert több Emmy-díjat is. Ráadásul képes valódi érzéseket kiváltani a nézőből, ami sorozatok esetén talán a legnagyobb bravúrnak számít.

A Queer Eye csapatnak minden adott ahhoz, hogy a hozzájuk fordulókat kirángassák életük mélypontjából, irányt mutassanak nekik vagy épp segítsék a „pácienst” egy-egy nehéz életszakaszban. A legszebb viszont mégis az, hogy ők tökéletes érzékkel és egyensúllyal használják fel a kapott és velük született eszközöket annak érdekében, hogy pozitív változást idézzenek elő a műsorban résztvevők életében. Ki ne vágyna ilyen segítségre néha? Ha te is, akkor kövesd a srácokat a Netflixen!