×

A város legfincsibb fagyiját árulják a Fashion Streeten – megkóstoltuk, tényleg az!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 9.

Az És Terasz fagyistandján folytatódik az ötcsillagos élmény, ahol a málnafagyi olyan, mintha tényleg a gyümölcsbe harapnánk, a mangó cukor-, az eper mindenmentes, a sós pisztáciát pedig vétek kihagyni!

Amikor meghallom, hogy valahol olasz kézműves fagyit árulnak, egyből szkeptikussá válok, mert a kifejezés kezd legalább annyira elcsépelt lenni, mint az eredeti, vékonytésztás olasz pizza, ami itthon legtöbbször még köszönőviszonyban sincs az itáliai verzióval. Hát, végre kellemeset csalódtunk!

Az És Teraszon ugyanis a SoleLuna olasz kézműves fagylaltjaiból válogathattok kedvetekre, ami ebben az esetben nemcsak egy hangzatos, figyelemfelkeltő frázis, hanem egy olyan ízélmény, amit utoljára tényleg Itáliában éreztem. Egy olasz barátnőm egyszer azt mondta, ha tudni szeretnéd, jó-e a pizzéria, ahová betértél, rendelj egy szimpla margheritát, ahol a fagyira vagy kíváncsi, ott menj rá a pisztáciára! Nos, ha tényleg ezen múlik, akkor a maximális pontszám megadva, csillaggal a tetején, ugyanis a sós pisztácia krémesen pikáns íze bearanyozta a napomat.

A bőséges, legalább tíz ízből álló választék mellett akkor sincs kifogás, ha valaki vegán, glutén- és/vagy laktózérzékeny, netán maximálisan igyekszik kerülni a cukrot. A puncs, a vanília, a sós pisztácia, a csokoládé, a sós karamella gluténmentesek, az eper, a málna és a citrom vegán, a mangó szintén, és még cukrot sem tartalmaz. Azok számára, akik viszont a dolce vitát gyakorolják, ott a sajttorta, a zserbó és a csokis keksz, ami nem mellesleg tényleg tele van csokis kekszdarabokkal.

Az adagokat illetően sem kell aggódni egy percet sem, mert a fagyiárus nem a spórolásról híres. A csokis keksz és sós karamell kombó után már kezdett megtelni az amúgy teljesen üres gyomrom, így a többi íz kiskanalas kóstolója után ki is pipálhattam az ebédet. A fagylaltokat természetesen lehet tölcsérben vagy pohárban kérni, ez utóbbival kapcsolatban jó tudni, hogy mind a pohár, mind a kiskanál száz százalékig környezetbarát, lebomló anyagokból készül.

A finom hűsítő nyalánkságokat keressétek minden nap déltől az ÉS Terasz mellett elhelyezett fagyipultban!