×

Ezzel a négy szuper új sorozattal kikerülhetetlen a binge-watching

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 16.

Sorozathiányban szenvedsz és nagyon rágyógyulnál megint valamire? Akkor ajánlunk négy most futó sorozatot, amiket imádunk és amelyeket nagyon érdemes követni.

Tönkretehetlek

„Figyelj, mondd már el, hogy ért véget a tegnap este!”

– ez a mondat kivételesen nem egy Másnaposok-szintű vígjátékból hangzik el, hanem egy nagyon is komoly kérdésekkel foglalkozó sorozatból. Az HBO és a BBC új sorozata, a Tönkretehetlek valós történeten alapszik: Michaela Coel egy londoni fekete írónő, aki sokat bulizik, vagány és laza csaj – azonban az egyik este nem úgy sül el, ahogy szokott. Sőt. A bedrogoztatott estét követően lassan felszínre törő emlékképekből kirajzolódik, hogy az ominózus estén megerőszakolták.

A történet Coelt és barátait követi nyomon, emellett nagyon új hangot üt meg arról, mi az a szexuális erőszak – például az is, ha a férfi nem szól, hogy szex közben leveszi a gumit – és arról is, kinek-mi a felelőssége az ilyen történetekben, valamint mit lehet tenni, ha ilyesmi ér. Elgondolkodtató, egyszerre kemény és laza sorozat, amelynek most érkeznek még a legújabb epizódjai, úgyhogy érdemes bekapcsolódni!

Love Life

Anna Kendricket láthatjuk az HBO 2020 júniusában debütált sorozatának főszerepében. A nyolcrészes történetben a fiatal útkeresőből felnőtt útkeresőn át valahol mindig kicsit máshogy szerelmes Darby történetét követhetjük nyomon. Lehetne teljesen elcsépelt is, de mégsem az: annyira találó, eredeti és igazi pillanatai vannak, hogy egészen új valamit hozott létre a szerelmes sorozatok műfajában. Nagyon ajánljuk, mert szerintünk mindenki megláthatja valamelyik szereplőben önmagát, felismerheti a saját kapcsolatait és döntéseit is – nagyon szép, utaztató, megnevettető,de leginkább tanulságos sorozat.

Snowpiercer

A Netflixen ér épp most a végére a drámai fikciós kalandsorozat, amelynek elképesztően különös az alapkoncepciója. Mivel az első három percben kiderül, ezért mi is le merjük írni: a globális felmelegedés ellen küzdő világot egy katasztrófa következményében annyira lehűtőtték, hogy az egész Föld megfagyott és mindenki a bolygón. Az egyedüli élet egy évek óta folyamatosan a világ körül mozgásban lévő, 1001 kocsis vonatban van, ami az állandó mozgásban levőség miatt termel energiát és ezért nem fagy meg.

Az első-, másod- és harmadosztály (valamint a vonat végébe szorultak) közti különbségek eléggé elharapóznak, így kirobbanak a drámai és véres konfliktusok a bolygó utolsó túlélői közt. Ha a romantikát sci-fis izgalomra cserélnéd, ezt mindenképp pipáld be!

Perry Mason

Az HBO-n újabb és újabb részekkel jelentkezik ez a sorozat, amely az 1930-as évek korrupt Los Angeles-ébe kalauzol, méghozzá egy nyomozás kellős közepébe. Azonban amíg a nyomozás maga és a történet is nagyon izgalmas, a sorozat igazi ereje mégis abban áll, hogy milyen tökéletesen adja vissza az akkori idők hangulatát: szinte szagolni lehet a várost, tapintani a helyszíneket, teljes időutazás. A karakterek szintén csillagos ötöst érdemelnek, finoman rajzolt, humoros és egyedi figurákat mozgat a történet, ahol még mindig csak találgatni lehet, ki a bűnös(ebb). Ha szereted ezt a régi, füstös hangulatot, akkor a ráfüggés garantált.

Jó sorozatnézést, de azért óvatosan, maradjon életed is mellette!