×

Kusturica – A cigányok ideje című filmje inspirálta ezt a csodálatos kollekciót

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 20.

Búzamezők közt vonulnak a modellek a L’Amour névre keresztelt kollekcióban, ami annyira szép, szenvedélyes, ünnepi és tiszta, hogy azonnal beleszerettünk.

Ahogy Emir Kusturica filmje is úgy kötődik a valósághoz, hogy közben el is szakad tőle, Jaquemus új kollekciója szinén ezt a világok közti lebegést hívja életre. A francia divattervező által tervezett darabokból árad az életigenlés, az ünneplés, a szeretet és az erő.

Az ugyanannyira realisztikus mint romantikus SS2021-es kollekció divatbemutatójánál szebbet pedig nagyon rég láttunk: egy kis francia falu, Val-d’Oise szélén vonultak végig búzatáblák között a modellek.

View this post on Instagram

For @jacquemus’ Spring/Summer 2021 collection, creative director #SimonPorteJacquemus brought a dreamlike quality to his latest runway show, taking place at Val-d’Oise—a quaint village outside of Paris in a wondrous field of wheat. “I imagined people gathered together celebrating love. Alexander Ekman’s choreography of wheat tossed passionately through the air and Emir Kursturica’s film, Time of the Gypsies with its enchanting realism.” says Jacquemus about the inspiration for the show. The collection titled “L’Amour” delivered a sense of romanticism, manifesting itself within the location and the garments, bringing hope to this new age of fashion. As Jacquemus said in a statement, “For me, the runway can’t be a video, It’s at the heart of what we do; it’s not superficial. It’s important to all of us to continue, just like a restaurant that reopens. It’s like a movie of a summer day. It’s our life.” Head to the link in bio to see more looks from the collection! — Brand: @jacquemus Creative Director: @simon_porte_jacquemus

A post shared by V Magazine (@vmagazine) on

Falusias, légies, rendhagyó, vidám, finom és szenvedélyes: a divattervező számára központi, hogy a divatbemutató ne csak egy videó legyen, hanem egy élmény, egy érzés, egy ünnepély. Ahogy a Vogue-nak megfogalmazta:

olyan ez a kollekció, mint egy szép nyári nap. Mint az életünk.

Imádjuk, simán el tudnánk egy ilyen divatbemutatót képzelni Magyarországon is!

(Fotók: Écoute Chérie

És ezt láttad már?