×

Saját ruhakollekcióval rukkol elő az IKEA

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 25.

A teljesen basic darabok limitált ideig, limitált helyen és limitált példányszámban lesznek elérhetőek.

Már jó ideje látszik, hogy a divatban a normcore az új hardcore és erre mostanában nem egy, egyáltalán nem divattal foglalkozó cég is rájátszott. Például pár hónappal ezelőtt a Lidl eredetileg 13 euróért forgalomba kerülő, egyszerű rondaságával azonnal kultikussá váló cipője végül 1300 eurós áron is elkelt:

De a McDonald’s is előrukkolt a saját szívószálaiból készült fürdőruhakollekcióval az elmúlt hetekben:

Szívószálból bikini: megjelentek a meki első fürdőruhái – FashionStreetOnline.hu

A világ leghíresebb gyorsétteremlánca úgy gondolta, idén nyáron a hambik mellett nem ártana előrukkolni valami igazán szokatlannal, így hát piacra dobtak egy fürdőruha-kollekciót. Persze ez nem azt jelenti, hogy a McDonald’s céljai között szerepel a jövőben meghódítani a divatipart, mindössze egy rendhagyó szezonális ajánlattal készültek az idei nyárra, amelyet ráadásul a fenntarthatóság vezérelt: az ikonikus, sárga-piros csíkos szívószálak használat után fürdőruhaként születtek újjá.

Most hasonló hullámot lovagol meg a svéd bútoráruházlánc: teljesen basic fehér pólókra és pulcsikra, valamint esernyőkre és vászontáskákra nyomják rá az IKEA logót és egy vonalkódot, amivel gyakorlatilag a világ legegyszerűbb ruhadarabjainak is hívhatjuk őket.

Az EFTERTRÄDA névre keresztelt kapszulakollekcióról egyelőre annyit lehet tudni, hogy július 31-től lesz kapható, méghozzá Tokióban debütál kizárólag a japán e-store-okban és csupán augusztus 6-ig lesz elérhető.


Nem nehéz látni, hogy ugyanarra a trendre játszik az IKEA, mint a Lidl is:

bizonyos ideig és korlátozott mennyiségben árulják a darabokat, melyek ezután a másodpiacon akár százszorosára értékelődnek majd fel, hogy azután kultikus tárgyakká váljanak.

Kíváncsiak vagyunk, beválik-e a trükk, mindenesetre a minimál lookbook eléggé hozza azt a menő normcore hangulatot, amitől akár be is robbanhat.