×

Íme az ok, amiért válása után Lady D nem viselt többé Chanelt

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 5.

Miután nyilvánosságra került Károly herceg hűtlensége, és a hercegi pár hivatalosan is bejelentette a válást, Diana egy életre szakított a francia divatházzal is.

Diana Spencer a huszadik század egyik legnagyobb ikonja, kifinomult stílusával és a ’80-as ’90-es években viselt szettjeivel örökre beírta magát a divattörténelembe. Megtestesítette mindazt, ami sosem megy ki a divatból:

eleganciát, ízléstelenségbe sosem torkolló újító szellemet és a stílust, ami örök.

Ezekkel az adottságokkal pedig ki tudott volna hitelesebben viselni egy klasszikus Chanel kosztümöt, mint ő?

Válása után azonban mégis úgy döntött, nemcsak férjével, hanem az egyik legjelentősebb divatházzal is szakít és azokat a darabokat egy életre elfelejti, amelyeken akár csak egy kicsit is látszik a Chanel logója. Hogy miért? Nos, Diana számára az egymásba fonódó két C betű onnantól kezdve nem a francia divat jelképét jelentette, hanem a hűtlen férj és a vele viszonyra lépő asszony, Charles és Camilla monogramját. A válás után egyébként is észrevehető volt a változás a hercegnő öltözködését illetően – emlékezzünk csak vissza a Revenge Dress néven elhíresült, szuperszexi fekete ruhára, amelyet aznap viselt, amikor nyilvánosságra került Károly herceg viszonya.

„Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned”

– mondta Coco Chanel. Nos, elhanyagolt Chanel cuccok ide vagy oda, Lady D az öltözködéssel kapcsolatos aranyköpéseket azért remekül magáévá tette.

(Fotók: Pinterest, ABCNews)