×

Így készülnek a hullámos sellőfürtök hajsütővas nélkül

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 7.

Tévhit, hogy a tökéletes hajformázáshoz elengedhetetlen a tűzforró hajsütő vagy hajvasaló használata, elég pár okos trükk, hogy káros hatások nélkül is szexi strandfrizurát varázsolj magadnak.

Kicsit kócos, kicsit hullámos és lazán rendezetlen – ez a 2020-as nyár kétségkívül legmenőbb hajtrendje, elég, ha végigpörgetjük a szupermodellek és influencerek Insta-oldalát. Persze a nyári kánikulában a hátunk közepére sem kívánjuk a forró hajszárítót vagy a hajsütővasakat, amelyeknek már a puszta gondolatától is elkezdünk álló helyzetben izzadni. Éppen ezért most mutatunk pár trükköt, amikkel fokozott hőhatás nélkül is csodásak lesznek a fürtjeid!

https://www.instagram.com/p/B_XoRr4II3d/

Soha ne hagyd ki a balzsamot és a maszkot!

Ha a hőségben is jobban preferáljátok a kiengedett fürtöket, nagyon fontos, hogy a hajápolási rutinból sose maradjon ki a hajbalzsam minden mosás után, és hetente kétszer egy szuperhidratáló hajmaszkot is dobjatok föl. Nyáron ugyanis az erős napfény miatt sokkal több káros hatásnak van kitéve a hajkorona, emiatt pedig könnyebben és gyorsabban töredeznek a hajvégek, amit a fent említett termékekkel könnyedén megelőzhetünk. A hajban hagyható kondícionálók pedig a hajformázáshoz is kiválóak, mert nem nehezítik el a hajtöveket, ha pedig lazán befonjuk a nedves hajat, másnap reggel isteni hullámokkal ébredünk.

https://www.instagram.com/p/CCYKB8dBUvD/

Éljen a hajturbán!

Manapság nagyon divatosak, de főleg hasznosak a különféle hajkiegészítők, ebbe a kategóriába tartozik a mikrofibra anyagból készült hajturbán, amit anyáink még egyszerűen megoldottak a fejükre csavart frottírtörölközővel. Ezek a speciális termékek anyagukból kifolyólag azonban hajszárítás közben is a fejen hagyhatók, mert mind a szárítás időtartamát, mind a hőhatást minimum a felére csökkentik, az alá tömött haj pedig sokkal természetesebben fog megszáradni.

https://www.instagram.com/p/B7B3FC2HzTz/

Hajfonat és egy csipet só

Mindnyájan imádjuk az igazi és hamisítatlan beach-effektust, azt a tökéletesen rendezetlen és kemény textúrát, aminek természetességéhez minimum egy tengerparton töltött nap szükségeltetik, bár az igazat megvallva nekem a Balatoni fürdőzés is ugyanezt a hatást eredményezi. Ha azonban egyik helyre sincs lehetőség leruccanni, akkor jöhet a sóspray, amely manapság szinte minden hajápolási márka kínálatában megtalálható. Hajmosás után fonjuk két copfba a nedves hajunkat, és erre permetezzük a sóspray-t. Miután megszáradt, szedjük szét, de ne fésüljük ki, csak az ujjainkkal bogozzuk ki lazán a tincseket. Az eredmény csodás lesz!

https://www.instagram.com/p/CDb1d6xpNR7/

Hajcsavaró helyett köntöszsinór

Hol máshol bukkanhattunk volna a legmenőbb technikára a szabályos, fényes és csodaszép hullámok érdekében, ha nem az Instagramon? Negin Mirsalehi influencer fogta a köntöse frottírövét, és miután a megszáradt haját bekente egy kis formázókrémmel, ügyesen felcsavarta a zsínórra az egész hajkoronáját. Ő csak pár óra múlva, mi viszont azonnal láthatjuk az eredményt, egy lenyűgöző volumenű frizurát, amit most azonnal ki kell próbálni!

https://www.instagram.com/p/CDEYwKJDNOz/

Próbáljátok ki mindegyik trükköt, és mehetnek is a strandszelfik!

És azt már tudod, milyen lófarok illik az arcodhoz? Alább megtudhatod!

Minden arcformához megvan a tökéletes lófarok – te tudod, melyik a tiéd? – FashionStreetOnline.hu

A legtrendibb lófarok jelenleg a jó magasra rögzített verzió, ahogyan Ariana Grande vagy Selena Gomez hordják, miközben a szív alakú archoz és az élesebb vonásokhoz inkább valami más dukál. Mióta Barbie az ötvenes években megmutatta a lányoknak, hogyan lehet egy összefogott lobonc is szexi és főleg kényelmes, a lófarok azóta nem ment ki a divatból, sőt, a sztárfodrászok időről időre bebizonyítják, mindig van új a nap alatt.