×

Öt divatszabály, melyeket már egyáltalán nem kell betartanod

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 13.

A szabályok azért vannak, hogy megtörd őket? A válasz egy határozott igen, pláne ha divatról van szó, melynek csak kevés határ szabhat gátat. Tehát az új szabály az, hogy nincs szabály.

Olyan gyorsan változik miden, miért pont a stílusszabályok lennének kivételek! Ennek megfelelően van jó pár tabu, amit ideje ledönteni. A jó hír pedig az, hogy ezt még a divatdiktátorok sem cáfolják, inkább megerősítik. Nézzünk néhány konkrét példát.

1. Sötétkéket feketével soha ne viselj!

Elnézést, miért is nem lehet ezt a két színt kombinálni? Nézzük csak a stílusikonnak számító Olsen-ikreket! Az ő szettjeik jól mutatják, hogy egy laza navy blúz igenis jól megfér egy fekete skinny farmerrel és egy kényelmes loaferrel. Egy ilyen kombináció nem csak elegáns, de szinte minden alkalomra megfelelő, legyen szó munkahelyi viseletről vagy csak egyszerű kávézásról valahol a városban.

2. A táskádnak és a cipődnek mindig passzolnia kell egymással

Dehogy! Ez a protokoll csak akkor érvényes, ha például valamelyik uralkodóház tagja vagy, más esetben nyugodtan felejtsd el. Ez a szabály még az ötvenes évekre vezethető vissza, amikor is megkövetelték a nőktől, hogy minden szettjükhöz a szezonnak megfelelő táskát és hozzávaló magassarkút viseljenek. Ma már szerencsére kedved szerint variálhatód a táskád és a cipőd is, nem kell, hogy ugyanolyan stílusuk vagy színük legyen, a lényeg, hogy a te egyéniségedet tükrözzék.

3. Ne keverd az aranyat az ezüsttel

Az ezüstöt vagy inkább az aranyat kedveled? Ha mindkettőt, akkor nyugodtan viselheted egyszerre is őket. Nézd csak meg Rihannát, aki egyáltalán nem követi a szabályokat, nem csak a divatban, hanem az életben sem. És milyen jól teszi. Ha van egy kedvenc arany fülbevalód, akkor bátran viselheted hozzá az új ezüst karpereced is. Ha épp kedved úgy tartja, akkor lehet rétegezni is a bizsukat, senki nem fog megszólni érte.

4. Alkalmi viselethez csakis magassarkú passzol

Ezt a szabályt biztosan egy férfi találta ki, aki még soha nem töltött el hosszú órákat tűsarkúban. Na de viccet félretéve, egy balerina cipő is lehet annyira elegáns és nőies, mint a tizenkét centis alkalmi cipők. Szóval ideje belátni, hogy a szexi megjelenés nem ezen múlik és senkinek nem kell megfelelned.

5. A méreted határozza meg, hogy mit vehetsz fel

Ezt meg aztán végképp ideje elfelejteni. A legtöbbünk egyáltalán nem tökéletes, mindannyian mások vagyunk, különböző méretekkel rendelkezünk, de ez inkább csodálatos, mint elkeserítő. Akinek XL-es a mérete annak sem kell bő leplekbe bújnia,  bátran hordhat testhez simuló fazonokat és még büszke is lehet a vonalaira. Ha neked szép, telt idomaid vannak, hát ne rejtsd el, inkább hangsúlyozd ki őket. Beyonce is így tett és azóta csak „Királynőként” emlegetik, akkor mi vesztenivalód lehet?