×

Láttunk már stílusos maszkokat, de a Burberry-é fölényesen viszi az aranyat

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 26.

Egy éve még a legabsztraktabb fantáziával bírók sem vizualizálták, hogy kábé az egész világ maszkot fog hordani – és azt, hogy ebben a járvány elleni védekezőeszközben meg lehet látni a divatosság lehetőségét. Most viszont csak úgy pezseg a maszkpiac, rengeteg a kreatív megoldás, a Burberry pedig szerintünk mindegyiket tíz hosszal veri eleganciában.

A brit divatbrand új arcvédő maszkjait „antimikrobiális technológiával” készítették, ami azért fontos, mert az antimikrobiális felületeket olyan elemekkel impregnálják, amelyek gátolják a baktériumok és a penész növekedését, általában fémionokkal, például ezüsttel vagy rézzel.

Ez igazából a Covid-19 ellen nem véd jobban, mint a többi maszk – mivel vírusos és nem bakteriális úton terjed a fertőzés – arra viszont nagyon jó, hogy az orr és a száj körül a maszkviseléskor kialakuló nedvességet minimalizálja, így sokkal higiénikusabb a viselése (és a maskne-t, azaz a maszkviselés okozta pattanásokat is nagyobb eséllyel kerülheted el vele).

A maszkok a Burberry vintázs mintáját használják, bézs és kék színekben elérhetőek és szerintünk nagyon elegánsan stílusosak – valamint moshatóak is, szóval ha fashioniszta módon harcolnál a vírus ellen, lehet, hogy megéri befektetni egy ilyen csinos maszkba!

(Via: Dezeen