×

Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 31.

Bemutatták a divatház 2021 tavasz-nyári kollekcióját. Nem csalódtunk.

Február végén, a Milánói Divathét utolsó napján jelentették be, hogy a Pradához csatlakozik Raf Simons belga tervező mint kreatív társigazgató; ez volt körülbelül az utolsó nagy hír a divatiparban mielőtt becsapott volna a Covid-19. Mivel a Prada székhelye Milánó, ami a vírus egyik gócpontja volt, a céget teljesen bezárták a korlátozások alatt, így Simons debütálása jó pár hónapot váratott magára.

Most viszont egy női-férfi vegyesválogatottal mutatkozik be a társtervező Miuccia Prada oldalán, ami a divatház 2021-es tavasz-nyári kollekciója. A Multiple Views – The Show That Never Happened névre keresztelt kollekció visszatér a divattervezés alapjaihoz:

bemutatja, milyen sokféleképp tudunk viselni egy ugyanolyan ruhadarabot; mennyire másképp ítéljük meg fizikailag és ideológiailag is azt, amit látunk.

A kollekcióban a hangsúly újra a ruhákon van:

az egyszerű ruhákon, amelyeknek értéke és haszna is van: elhelyezhető az ember életében úgy, hogy szépsége mellett a ruha az élet eszközévé válik, melyben cselekedhetünk.

A Prada ezzel visszatér saját esszenciájához: a klasszikus és a futurisztikus közti mezsgyére, ahol a sportos és a szabászatilag tökéletesen megtervezett ruhák egyesülnek. A paletta elsősorban fekete, fehér és szürke, valamint itt-ott virágos mintákat láthatunk a női szettekben.

A sportos, az elegáns, az üzleties és az indusztriális stílusok remekül keverednek a kollekcióban, melyhez egy kisfilm is készült – és egy divatbemutatóként beállított fotósorozat is, pedig – ahogy a cím is utal rá – az sohasem valósult meg.

Ha pedig a letisztultból az extrém fele kacsintanál:

Lady Gaga megint ledobta az outfitatombombát az MTV díjátadón – FashionStreetOnline.hu

Az énekesnő 2009-es debütálása óta nem telik el olyan év, hogy ne botránkozatná meg a popszakmát hihetetlen és provokatív outfitjeivel: például mindannyian emlékszünk még Lady Gaga 2010-es húsruhájára a VMA-n, hogy csak az egyik legikonikusabbat említsük.

(Fotók: Anothermag)