×

A diverzitást ünnepli az Artista őszi-téli kollekciója

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 12.

Egy izgalmas tervezőtrió, egy francia festő és egy zseniális hegedűművész – ilyen volt az Artista divatbemutatója a BCEFW második napján.

A budapesti divathét második napján az Artista női hármasa mutatta be elsőként a 2020-as őszi-téli kollekcióját, a trunk show pedig felért egy összművészeti minifesztivállal is. Míg a vizuális élményért a Ludovic Thiriez francia festő munkái által ihletett ruhák feleltek, addig a bemutatóhoz Kézdy Luca hegedűművész varázsolt gyönyörű zenei aláfestést.

Miután a modellek bemutatták az Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin által tervezett darabokat, a dizájnerek meséltek egy kicsit az alkotás kulisszatitkairól és arról, miért a diverzitás, azaz a sokféleség adta az ihletet a tervezéshez.

A sokféleség magában foglalja az elfogadást és a tiszteletet. A természet és a növények tökéletes vizuális egyensúlyt alkotva a gyermekkori élményekkel és mesefigurákkal azt az édeni állapotot idézik, ahol a mindennemű diverzitás volt a szervező elv a világban. Nevezhetnénk akár egyfajta tudatosan választott rendezetlenségnek is, a számtalan különböző formát, arányt, anyagot és színt, amelyek a sokszínűség harmoniáját ünneplik.”

Imre Katalin elmondta, hogy tervezőtársaival egymástól függetlenül látták először Ludovic Thiriez munkáit, de a hatás ugyanaz volt: megbizonyosodtak róla, hogy szeretnének együtt dolgozni a Budpesten élő francia festővel.

Thiriez képei a valóság, a mese és a szürrealizmus között ingadoznak, absztrakt ecsetvonások keverednek a figurális valósággal.”

A közös munka során rengeteget játszottak, kísérleteztek a képekkel, hogy azok a tökéletes hatást elérve keljenek életre a ruhadarabokon, ami, elnézve a kollekciót remekül sikerült: nagyon feltűnő és inkább rejtőzködő darabok egyaránt jellemzik a darabokat. Az idei szezon abszolút slágerszínei, a lila és a narancs is metálosan köszönnek vissza az alapvetően sötét szetteken, amiken kívül extravagáns metálnadrágok és hatalmas mintákban tomboló trench coatok borzolják az érzékeinket, de – ahogy a tervezők elmondták – a szolidabb, minimalistább darabok is ugyanúgy a kollekció részét képezik.

Ha az idei hideg szezonban ti is többre vágytok például egy egyszerű fekete kabátnál, az Artista egyedi darabjait megtaláljátok a Fashion Street-i pop-up store-ban!