×

„Vagy elegánsak vagyunk, vagy semmilyenek” – ilyen volt az Elysian álarcosbálja

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 14.

Balettelőadással és irodalmi felolvasással tüzdelt trunk show-val készült a közönségnek Bódis Boglárka, az Elysian tervezője.

A BCEFW négy napjának záróakkordja az Elysian divatbemutatója volt, amely jóval több volt puszta prezentációnál: ha már idén nem volt lehetőség arra, hogy a modellek a kifutón vonuljanak végig, Bódis Boglárka úgy döntött, egy komplett kiselőadást varázsol a kollekciója köré: a Louisa May Alcott kisasszonyai által ihletett kedves történetet Babos Lilla balerina táncolta el egy csodás performansz keretében. Ezután maga a tervező olvasott egy rövid részletet a műből, megnyitva ezzel – ahogyan ő fogalmazott, humorosan utalva a maszkot viselő közönségre – az Elysian álarcosbálját.

Nagyon köszönöm Babos Lilla táncművésznek, hogy elvarázsolta ezt a pillanatot és picit megidézte azt a mesét, amit el akartam mondani ezzel a kollekcióval. Én azt tanultam, és igyekszem ezt betartani, hogy mindig egy történetet meséljek el a ruháimmal. A kisasszonyok négy teljesen különböző nőről szól, de valami közös bennük: mindegyikük nagyon nő és a legfontosabb számukra az összetartás és a család. Azt gondolom, ez egy nagyon szép üzenet erre az estére.”

És ha már üzenetek! Aki ismeri a brandet, tudhatja, hogy a tervező és csapata áprilisban indította útjára a Miss Elysian üzenetcsomagot, vagyis minden hónaphoz választanak egy pozitív emberi érzést. Ez alapján a tervező készít egy rajzot, ami a későbbiekben különféle ruhadarabokon és kiegészítőkön elevenedik meg. A szeptember az egyensúly hónapja lett.

Számomra nagyon fontos a balansz, és azt gondolom, az elkövetkező hetekben mindenki számára az egyik legfontosabb feladat lesz megőrizni az egyensúlyt. Ki más tudná ezt jobban megmutatni, mint egy táncművész, akinek minden mozdulata mögött ott van a tudás, a gyakorlás, az erő és az alázat, és teszi mindezt olyan könnyedséggel, hogy az ember azt hiszi, a világ legtermészetesebb dolga spicc-cipőben így táncolni.”

A szupernőies kollekcióban pliszírozott szoknyák, elegáns palazzo-nadrágok, fodrokkal díszített felsők és légies ruhák hangsúlyozzák viselőjét, a nagybetűs nőt, színekben pedig abszolút a púder-fekete-fehér hármas a meghatározó. Boglárka elmondta, a kollekcióhoz egy különleges kollaboráció is társult, Schilling Kolos kalapkészítő tradicionális eljárással, nyúlszőrből készült egyedi kalapjai feltették a pontot az i-re.

Nézzétek végig a bemutató során készült képeket, a csodaszép ruhákat pedig élőben is megcsodálhatjátok a BCEFW pop-up-ban a Fashion Streeten!