×

A H&M őszi-téli Studio kollekcióját David Bowie inspirálta

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 26.

A H&M idei őszi-téli Studio kollekciójának fantázianeve a “Kifinomult lázadó” lett, és azok inspirálták, akiknek a stílusa éppoly merész, mint a viselkedésük. Például David Bowie.

A kollekcióhoz inspirációul szolgált a 19. századi író, Violet Paget (írói nevén Vernon Lee) és az ő firenzei rezidenciája, amely tökéletesen jellemzi a szélsőségesen merész stílust. A H&M ezúttal megtörte a hagyományokat és a kampányhoz felkérte a Studio múzsákat, Barbie Ferreirat, Veronika Heilbrunnert, Celeste-et, Alton Masont, a Young Emperorst and Mia Kongot, hogy készítsék el a kampányfotóikat az otthonukban, a világ különböző pontjain. Mindegyik tehetség a saját értelmezésében mutatja be a kollekciót, melynek origója az egyéni stílus és az egyéniség.

A 70-es évek rock, diszkó és punk stílusjegyeit egyaránt magán viselő Studio kollekcióban megtalálhatóak a partizásra alkalmas és az elegáns szabású darabok is, amik tökéletesen kombinálhatóak egymással. A kollekcióhoz a tervezői csapat David Bowie gender fluid stílusából is merített ihletet. Így született meg az élénk világoskék nadrágkosztüm, a vállat kiemelő újrahasznosított olasz gyapjúból készült szürke kabát és az újrahasznosított poliészterből készült fodros blúzok. A dekadens színpaletta az azúrkéktől a malachitzöldön át egészen a pezsgőrózsaszínig terjed, a fő minta pedig az olasz palazzók inspirálta márvány lett.

A kollekció szeptember 24-től kapható online, a hm.com oldalon.