×

30 éves a Reszkessetek, betörők!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 11. 10.

Nem elég, hogy Macaulay Culkin nyáron negyven éves lett, az X és Y generáció számára újra megáll a világ egy pillanatra, hogy tudatosuljon: ma harminc éve, november 10-én láthatta először nagyközönség a mára már kultikussá vált Reszkessetek, betörők-széria első és legemékezetesebb részét. Vagyis tuti elmúltunk már harminc.

A Reszkessetek, betörők! minden idők egyik legsikeresebb ünnepi filmje lett, majdnem három évtizeden keresztül a legtöbb bevételt hozó karácsonyi filmnek számított világszerte, valamint egészen 2011-ig – a Másnaposok második részéig – a legsikeresebb amerikai vígjáték listavezető helyét is betöltötte.

Magyarországon a chicagói premier után majdnem fél évvel később, 1991. március 29-én mutatták be a filmet, egy kis karácsonnyal megspékelve a húsvéti hangulatot. Az ezt követő években az itthoni tévécsatornák is villámgyorsan leváltották a már szinte elnyűhetetlennek számító Elfújta a szelet, és azóta is minden karácsonykor a Home Alone-t sugározzák megmagyarázhtatlanul hatalmas promócióval és a már ismert szlogennel:

Nincs karácsony Kevin nélkül!

S ha esetleg még nem lett volna elég Kevinből, a Disney 2019 augusztusában bejelentette, hogy újraforgatják a filmet, mert a fiatal generációnak új verzióra van szüksége. Bár a kultfilmek pont attól különlegesek és időtállóak, hogy minden generáció számára van még mondanivalójuk. A fenti gondolat létjogosultságát tehát mindenki döntse el maga, addig is élvezzük karácsonykor a régi verziónkat! Mert tuti lesz!