×

Teddy: a ruhadarab, ami melegebb az ölelésnél

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 11. 18.

A social distancing korszakában kinek ne lenne szüksége egy kis extra melegségre, főleg, ha időközben a tél is beköszöntött? Íme a ruhadarab, ami hála az égnek velünk marad idén is.

A Teddy Coat elnevezésű plüsskabát 2018-ban bukkant fel a Max Mara kifutón, miután Ian Griffiths, a márka kreatív igazgatója divattörténeti kutatómunkája során rábukkant arra, hogy a nyolcvanas években már nemcsak a cuki játékmackók gyártása során használták a plüsst, de a ruhakészítésben is. Az anyagot egyébként német játékgyárakban fejlesztették, később azonban nemcsak a gyártás állt le, de az egész know-how eltűnt, Griffiths viszont nem akarta elengedni ezt a vonalat – és milyen jól tette.

A kreatív csoport ezután felvette a kapcsolatot több olasz textilbeszállítóval, hogy újra terítékre kerüljön az anyaggyártás, aminek eredményeképpen kifejlesztették a selyemszálakból megalkotott műszőrmét, és így megszületett az utóbbi évek legnagyobb trendje, a hatalmas, meleg és puha teddy coat.

A funkciója mellett a legjobb az egészben, hogy a körítéstől – vagyis az alatta lévő outfittől – függően eleganciát és hanyagságot sugall egyszerre, amivel megkoronázzuk a megjelenésünket. Ha pedig színes darabot választunk, tuti, hogy nem fogunk beleszürkülni a télbe.

View this post on Instagram

A post shared by Max Mara (@maxmara)

Lapozd végig a galériát, mert összegyűjtöttük nektek a kedvenc pihe-puha darabjainkat!