×

A hanyagság esztétikuma a legújabb instatrend

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 12. 8.

Az Instagram folyamatosan gyártja a trendeket (hogy ez most jó-e nekünk, azzal persze lehet vitatkozni), és amit az influenszerek viselnek, az előbb vagy utóbb bekúszik a mi gardróbunkba is. Isten hozott, Baddie Aesthetic!

Manapság, amikor a social media olvasztótégelyében összemosódnak a szupermodellek a celebekkel, a valódi szupersztárok a semmirekellő valóságshow-szereplőkkel és újabban mindenkire csak az influenszer-hashtaget aggatják, nehéz eldönteni, hogy egy-egy divatirányzat honnan, illetve kitől ered. És talán nem is fontos, bár a divatrajongók számára ez mindig egy érdekes kérdés. Nos, bárki is kezdte el annó a Baddie Aesthetic terjesztését – amit nagyjából hanyag esztétikumként lehet értelmezni –, egy biztos, az irányzatnak 2020-ban a koronavírus és a #stayathome mozgalom adott végleges létjogosultságot, majd Anna Wintour melegítőnadrágos home office fotója tette fel a pontot az i-re.

A kétségkívül slamposabb darabokat persze nem kell egyből elvetni, lásd, még a divat nagyasszonya sem tette. Mint minden öltözködéssel kapcsolatos trendre, erre is igaz, mindössze jól kell összeválogatni az alapdarabokat, tudni kell viselni azokat, és nem elvetni a sulykot olyan divatkilengésekkel, mint amilyen például a dress-code szabályok áthágása. Mert az tény, hogy még a legslamposabb szerelésben is lehet tök jól kinézni.

Íme tíz hanyag, szabadon választható trend a menő csajok gardróbjából.

Melegítőszett

Mi lehetne kényelmesebb egy melegítőnél? A jó hír, hogy újabban még a bolton túl, egy belvárosi sétához is felvehetjük, viszont ha sportosra vesszük a figurát, csak szettben gondolkodjunk (a régi, egymáshoz nem passzoló darabok viseléje divatbüntetőjogi kategória), és a körítés sem mindegy. Edzőcipővel vagy bakanccsal is menő, télen jöhet rá egy teddy coat és egy színben passzoló sapka. Ha igazán nyálasra vennénk a figurát, éljen az ikrek-effektus, és a párunknak is vegyünk ugyanolyat.

Halászsapka

Érthetetlen, de igaz: ez is visszatért a kétezres évek elejéről. Viszont ha már lúd, legyen kövér, választhatjuk a legnagyobb márkák agyonlogózott darabjait, a neonszínekben pompázó darabokat és oversize, kordbársony vödörkalapokat is.

Biciklisnadrág

Az általános iskolai évek után – írom ezt azokról, akik ugye 30 fölött vannak – két éve újra felbukkant a térd fölé érő, szűk cicanadrág. A bátor újítóknak így nyilván már van egy-két darab a szekrényben, a többieknek jövő nyárig még van idejük ismerkdeni a dologgal. Oversize pólóval, zakóval és egy elegáns táskával a legmenőbb.

View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Babarózsaszín

Nem csak Barbie-babáknak. Hogyan jön ez a hanyag esztétikumhoz? Nos úgy, hogy az egy színben pompázó szettek térhódításával csak úgy viselhetünk 2020-ban tetőtől-talpig babarózsaszínt, hogy sportos és lezser darabokat aggatunk magunkra.

Chunky Sneakers

Vagy Dad Shoes, mindegy is, ezt akkor sem fordítjuk. A bumszli edzőcipők aranykorukat élik, legyen az egy retró New Balance, vagy az influenszerek által preferált, luxuskategóriás Balenciaga-modell. Szinte minden szettnek karaktert ad, ezért érdemes színben neutrálisat választani, a legegyszerűbb, ha a hófehérnél maradunk.

Oversize póló

Színes, mintás, feliratos. Főleg azoknak a csajoknak, akik szép, hosszú és izmos lábakkal rendelkeznek, hiszen a felsőtestből minden nőiességet kivon ez a ruhadarab. Sokszor láthatjuk bő fazonú nadrágokkal, de az nem az igazi: ha az egyik alapdarab ennyire lóg, a másik azért feszüljön, hacsak nem az a cél, hogy teljesen androgün hatást kelstünk. De inkább maradjunk vele a biciklisnadrágnál vagy a miniszoknyánál nyáron, télen pedig jöhet a skinny farmer és a leggings.

View this post on Instagram

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade)

Crop Top

Ez egy kicsit rasszista ruhadarab, hiszen nem viselheti akárki: viselése csak lapos hasra ajánlott, illetve nem viselhetjük mindennel: csak magasderekú alsókkal legális, legyen az tracksuit nadrág, pliszészoknya vagy egy basic farmer. A picike felső lehet ujjatlan, hosszú ujjas és még garbó is, a lényege, hogy alig ér a mell alá, a hasizom két felső kockája már szabadon van. Nyilván ettől szexi, ugyanakkor a közönséges hatást elkerülve a köldök ne, vagy csak épphogy látszódjon ki.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Színes kiegészítők

Pasztellszínű hajcsatok, fényes ékszerek, rikító övtáska, sárga napszemüveg és még sorolhatnánk. A kiegészítőtrendek 2020-ban nem ismernek határt, ami a színeket illeti. Ha színes szettben vagyunk, ezekkel fokozhatjuk az élményt, ha neutrális az outfit, és csak egy csipet játékosságra van szükségünk, akkor pedig azért.

Szakadt farmer

Hát, a halászsapka után ez a legkevésbé meggyőző trend, de ha nagyon muszáj, hordjátok, lázadjatok! Hiszen mi mást is közvetíthetnénk ezzel a megtépázott ruhadarabbal?

Neonkocka

Pontosabban neonszín és négyzetrács, hogy a matektudósokat se kergessük az őrületbe azzal, hogy lekockázzuk a négyzetet. Visszatérve, a meghökkentő összhatás nem szorul különösebb magyarázatra, tökéletes választás, ha véletlenül sem szeretnénk észrevétlenek maradni.

View this post on Instagram

A post shared by HYPEBAE (@hypebae)

Számotokra melyik a legvállalhatatlanabb vonal? A tényleg menő darabokat egyébként a Fashion Street üzleteiben biztosan megtaláljátok!

(Forrás: The Trend Spotter)