×

Irigység és szürkeség – tényleg ezek lesznek az év színei 2021-ben?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 12. 10.

Mint minden év végén, a Pantone most is kiválasztotta számunkra az év színét, ezúttal azonban nem egy, hanem két árnyalat, az Ultimate Grey és az Illuminating Yellow színházasságát nyertük meg 2021-re.

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

Az idei Classic Blue után egy érdekes színpárosítást kaptunk a Pantone-tól, mert bár a vibráló citromsárga egyértelműen egy vidám szín, mégiscsak az irigység szimbóluma. Persze kit érdekel, ha egyrészt nem vagyunk irigyek, másrészt a hangulatunkra jó hatással van a citromsárga? Ezt egészíti ki a betonszürke, amit pedig általában az unalom színeként aposztrofálunk, de ha ebben az esetben is elvonatkoztatunk a szimbólumoktól, úgy az árnyalat neutralitása és minimalista üzenete – mind a divatban, mind a lakbrendezésben – kifejezetten közkedvelt az utóbbi időben. Nem véletlen, hogy már a jövő évi kifutókon is felbukkantak ezek az árnyalatok.

Christian Dior / Dolce and Gabbana / Giorgio Armani – Collezioni Primavera Estate 2021

Alberta Ferretti / Isabel Marant / Altuzarra – Collezioni Primavera Estate 2021

Természetesen a Pantone a színek kiválasztásánál nem a negatív hatásokra fókuszált, így a sárgával nem az irigységet, hanem egy napsütötte délután melegét kívánja életre kelteni a számunkra, a szürkével pedig nem az unalmat, hanem a stabilitást és a megbízhatóságot hívatott tükrözni. Az, hogy szeretni fogjuk-e ezeket a színeket persze nyilván nem a beléjük oltott magyarázattól függ, hanem pusztán a szubjektív véleményünktől.

Isten hozta tehát a Pantone 17-5104 Ultimate Grayt és a Pantone 13-0647 Illuminating Yellow-t! Éljen az ifjú pár!