×

Megjelent a tetoválóművészek Bibliája

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 7.

A tetoválások történetét tárja elénk a Taschen kiadó legújabb albuma, amelyben Henk Schiffmacher legendás tetoválóművész, a rendhagyó művészeti ág legismertebb képviselője az idegenvezetőnk.

Történelemkönyv, művészeti kiadvány és egy lenyűgöző memoár is egyben a Taschen kiadó legújabb albuma, amely a tetoválások egy több mint kétszáz éves, 1730 és 1970 közötti időszakát öleli fel, tarkítva az amszerdami mester magángyűjteményével és személyes kommentárjaival.

Schiffmacher munkássága ugyanis sosem merült ki az alkotásban, az elmúlt negyven évben saját munkáin túl megszállottan gyűjtötte a különböző rajzokat, terveket, fényképeket, tárgyakat és eszközöket a világ minden tájáról, a varrott bőr iránti szenvedélyének mértékéről árulkodik a több mint hat kilós, 440 oldalas kiadvány.

Ennek eredményeképpen betekinthetünk egy sokat vitatott műfaj kulisszái mögé, megismerve a tetkók sokszínűségét szerte a világon, kitekintve persze annak többezer éves hagyományaira is, mint a maori és a csendes-óceáni szigetlakók törzsi jelképei, Ázsia ősi hagyományai, valamint a nyugati tetoválás gyökerei Európában és az Egyesült Államokban.

A kiadvány 125 euróért, első körben tízezer példányszámmal várja az érdeklődőket.