×

A Zegna kreatív igazgatója újraírta a férfi elegancia szabályait

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 4.

Milánó rehabilitált városrészein forgatott kisfilmmel debütált az Ermenegildo Zegna XXX kollekció, a 2021/22-es őszi szettekkel Alessandro Sartori kreatív igazgató kétségtelenül újragondolta a kortárs férfi gardróbjának alapdarabjait.

Teher alatt nő a pálma – tartja a mondás, és bár ez a divatipar jelenlegi helyzetére is igaz (de hát mire nem), Alessandro Sartori akkor sem az a fajta ember, aki meghátrál a kihívások elől. Az újonnan kialakult szabályokhoz igazodva egy digitális show keretein belül mutatta be az olasz márkának tervezett legújabb kollekcióját, amelyben az elhúzódó járványhelyzetre reflektálva új kategórákat határozott meg a városi férfi öltözködésében.

A kollekció a THE (RE)SET – (Re)Tailoring the Mondern Man elnevezést kapta, az újratervezés pedig egy olyan új szabást ünnepel, amely az eleganciából egy csöppet sem engedve helyezi a hangsúlyt a kényelemre, alkalmazkodva a modern férfi újonnan kialakult igényéhez. A kisfilmben felvonultatott ruhadarabok könnyedsége átüt a képernyőn:

a Sartori által megalkotott világban az anyagok lágysága felér egy öleléssel, a gondosan összeválogatott színpaletta pedig harmóniát teremt ebben a zaklatott világban.

Az ingeket felváltják a pulóverek, a kabátok helyére kimonók kerülnek, a nadrágok pizsamaszabást kapnak, a kiegészítőket kézzel varrott papucsok tarkítják. A kollekcióban a funkcionalitás újradefiniálta az esztétikát, elmosva a munkahelyi és a szabadidős outfitek közti különbséget, így a tökéletesre szabott ruhadarabok abszolút viselésre teremtettek.

Alessandro Sartori