×

Farmer- vagy bőrdzseki? Bomber vagy parka? Ezek lesznek a legmenőbb férfidzsekik idén tavasszal!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 9.

Körülnéztünk a tavaszi férfidivatot bemutató virtuális kifutók felhozatala között, hogy melyek lesznek az idei szezon nélkülözhetetlen alapdarabjai. Már ha egyszer beköszönt a tavasz.

A divat szempontjából a két átmeneti évszak, az ősz és a tavasz a legizgalmasabbak. Ilyenkor lehet igazán kifejezni a kreativitást, aminek az időjárás viszontagságai által megkövetelt réteges öltözködés bőven teret is ad. Ilyenkor tudjuk megmutatni a legtöbb ruhadarabunkat egyszerre, kísérletezhetünk a kiegészítőkkel, színekkel és textúrákkal. De ha mindössze egy darabot kellene kiválasztanunk tavaszra, mint állandó kísérő, és amivel feltehetjük az i-re a pontot, az nyilván a dzseki lenne. Lássuk, melyek lesznek az idei tavasz legmenőbb darabjai!

Könnyű parka

Még a bolondos tavaszi időjárás változásaihoz is könnyű alkalmazkodni egy vízálló parkával, ami egyébként nem más, mint az oldschool esőkabát 21. századi újragondolása, és amit még egy kisebb hátizsákba is simán bele lehet gyömöszölni.

Burberry SS2021

Lezser zakó

A sporty casual képviselőinek kedvence, amely még egy laza farmeros szettet is elegánssá varázsol, idén is hódít. Lehet kasmír, tweed, flanel, vagy buklé, színes vagy mono, mindegyik menni fog.

ETRO SS2021

Farmerdzseki

Ha esetleg még van ember, akinek nincs a ruhatárában a hetvenes évek óta töretlen sikernek örvendő farmerdzsekiből legalább egy, talán itt az ideje, hogy pótolja a lemaradást. Mindenhez megy, lehet sötét vagy világos, hímzett vagy festett, teljesen mindegy. Menő és kész.

Bomber

Idén is megy a bomber, amely itthon talán a skinhead szubkultúrához köthető leginkább, alapvetően viszont az amerikai katonák dzsekijének modernizált változata. Az anyaga finomabb a farmernél, ráadásul direkt lágyabb színekkel játszanak a tervezők, elkerülvén az asszociákból fakadó túl agresszív hatást.

ETRO SS2021

Bőrdzseki

Akárcsak a farmerdzsekiből, ebből is kell legalább egy sztenderd fekete a gardróbba, ami mellett nem rossz beújítani színes darabokat is. A rossz minőségű műbőrt engedjük el, ahogy Ryan Gosling mondta az Őrült, dilis szerelmben Steve Carellnek: „Te annál jobbat érdemelsz!”

Dolce&Gabbana SS2021

Velúrkabát

Ha a bomber túl slampos, ha a farmer túl lezser, ha a bőr túl markáns, ez lesz a te darabod. Az anyagát tekintve a sokkal lágyabb hasított bőrből készült átmeneti kabátok ugyanúgy hordhatóak az elegánsabb outfitet megkövetelő különleges alkalmakra, mint a sportos szettekhez a mindennapokra.

Massimo Dutti