×

5 sminkmester, akiknek a munkáihoz hasonlót még sosem láttál

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 28.

Nem csodálkozunk már azon, ha valaki extrémebb sminkben jelenik meg egy rendezvényen, sőt! De vajon el tudnánk képzelni, hogy a MET-gálán a sztárok a gyönyörű ruhák helyett az arcukra helyezve a hangsúlyt egy egész naplementével a bőrükön vonulnak végig a vörösszőnyegen? Ezek a TikTok-művészek bizonyára igen.

Este tíz van, és én már megint azon kapom magam, hogy a TikTokot nézem. Pedig lenne házifeladatom, rendet is kéne raknom a szobámban, és apa is a tizenharmadik üzenetet írja, hogy menjek már vacsorázni. (Pedig ma neki is letöltöttem a telefonjára, csak ő nem Addison Rae-re, vagy Noah Beck-re, hanem lombházakra és ősrégi autókra kíváncsi.) Az igazság az, hogy fogalmam sincs, hogyan keveredtem ide már megint – talán az egyik barátnőm küldött egy újabb videót hangzatos címmel „If you see this, it’s a sign that he is in love with you” vagy „Top 10 cheating tips for online tests” –, de a lényeg ugyanaz: újfent a virtuális térben ragadtam. Ezúttal olyan sminkeket nézek, amik jóval túllépnek a szépítkezés műfaján: sokkal inkább maszkok ezek, bőrön életre eltett rémisztő fantáziavilágok, cuki mesehősök, vagy szürrealista festmények. És közben arra gondolok, ezeket nektek is látnotok kell!

themailehammahz

@themailehammahzMERRY CHRISTMAS CHICKEN NUGGETS‼️ Code for Contacts : MAILE @ttdeye for $$ off 😉♬ Snow meiser Heat meiser mix by Mike DiNardo – Mike DiNardo


Elképesztő, amit a csaj csinál! A sminkjei – vagy inkább nevezzük ezeket arcfestményeknek – félelmetesen jók. Szó szerint. Ha ugyanis késő éjszaka egyedül lennék itthon, tuti nem aludnék nyugodtan. Régen sok horrorfilmet néztem, úgyhogy mondhatom, ezeket bármelyik producer megirigyelné.

@themailehammahz10 seconds vs. 5 hours makeup 🙂♬ Follow meeeee – Gurooo

llumosmakeup

@llumosmakeupWho is Kevin? #makeup #fyp♬ original sound – TY MILLER

Hihetetlenül tehetséges lány, aki az arc mellett a mellkas felső részét is megfesti. Ha nem látnám a videókat, azt hinném, Photoshoppal varázsolta a gyönyörű tájképeket, meserészleteket, figurákat és karaktereket a bőrére. De nem, ő az ecsetével varázsol.

@llumosmakeupHarry Potter looks ⚡️ #makeup #fyp #harrypotter♬ Original Sound – Unknown

rio.tew

@rio.tew⚠️SFX/FAKE BLOOD⚠️ notice how the heart moves plz it was so hard lmao #artist #makeup #sfx #sfxmakeup #foryoupage #fyp♬ original sound – Hydrea

Az ő alkotásai is inkább az ijesztő kategória felé hajlanak, és könnyen hihetnénk azt, hogy az Amerikai Horror Sztori legújabb évadának szereplői szabadultak el. De akármennyire is félelmetesek a sminkjei, a tehetsége vitathatatlan.

@rio.tewtoday in.. makeup trends I always wanted to do:) sfx edition lol #artist #makeup #sfx #sfxmakeup #foryoupage #foryou #fyp♬ Snow meiser Heat meiser mix by Mike DiNardo – Mike DiNardo

sarahnewfx

@sarahnewsfxReply to @zoeilanahillmua 🛸🐻🍋🎨what ones should I do next?? #emoji #viral♬ dark horse – beth 🍀

Sarah sminkjei az előzőknél ugyan visszafogottabbak, de csak a témájukat tekintve. Ő az emojikat használta inspirációként. Néhánynál az egész arcát transzformálja, néhol pedig a kis figurák színvilágát, vonalait használja fel egy smink elkészítéséhez.

@sarahnewsfxHow did I do?🐯🧝🏼‍♀️☁️❤️ #emojichallenge #emojimakeup #fyp #trending #makeup♬ dark horse – beth 🍀

aava_makeup

@aava_makeupPls tag @jamescharles !!💗💗💗 #fyp #recreatingjamescharleslook #jamescharles #makeupartist #makeup #mua #underratedmakeupartist #mua♬ original sound – 𝖇𝖗𝖎𝖆𝖓

James Charles tehetsége sok sminkmesterre hatással van, sokan próbálják leutánozni az általa készített lookokat. Ava TikTok videóit nézve is találunk jó pár, az amerikai celeb által ihletett sminkek újragondolását.

@aava_makeupThis is not my best as I haven’t done makeup in a while 💗#fyp #jamescharlesmakeup #recreatingjamescharleslook #recreatingjamescharlesmakeup #makeup♬ positions – Ariana Grande

Nyilvánvaló, hogy nem fogunk egyhamar félelmetes szörnyeknek, vagy aranyos macinak festett lányokat, fiúkat látni az utcákon (kivéve persze halloweenkor, ami nem meglepő). De ezek a sminkek öncélúak, a művészek a saját szórakozásukra készítik őket több órán keresztül, amit mi, a közösségi médiának köszönhetően egy 15 másodperces videóban megcsodálhatunk. Mondjuk este tizenegykor. A házit majd holnap megcsinálom, végülis online oktatás alatt ez simán belefér. A szobám… A szobámat majd rendbe rakatom a húgommal. Aludnom kéne, mert reggel dolgozatot írok, de már előre látom, hogy álmomban én is sminkelni fogok, ha mást nem, a csillagokat festem a szemhéjamra.