×

Tippek több éjszakás kalandhoz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 12.

Nem, most nem arra gondolunk. Hanem arra, hogy ha szeretnétek esténként (reggelenként, éjszakánként) kiszakadni a nem épp vidám hírektől tarkított aktuális világból, akkor – jobb híján – ezekkel a sorozatokkal könnyebben el tudtok menekülni a valóság elől.

Az újabb szigorításoknak köszönhetően újfent lehetőségünk lesz családi házimozi-maratonokat tartani, vagy csak egyedül összekuporodni a fotelben és hajnalig nézni a kedvenc sorozatunkat. De ha már a tavaly tavaszi karanténban a Netflix és az HBO Go összes rejtett kincsét felfedeztük, meggyűlhet a bajunk az új kedvencek felfedezésével. Íme öt sorozat, amikbe – ha még nem pipáltad ki őket – érdemes belepillantani, mert garantáltan egy másik világba repítenek.

The Queen’s Gambit

Habár nem egy könnyed rom-com, valószínűleg ezért lehetetlen abbahagyni. És mivel (sajnos) csak hét részből áll, így félő, hogy nem tudunk ellenállni a next episode feliratú fülecskének a képernyő sarkában függetlenül attól, hogy már baromi késő van. A Netflix saját gyártású minisorozata az 1950-es évekbe repít minket, és egy árva sakktehetség fiatalkorát kísérhetjük végig egy igazi érzelmi hullámvasúton. A vereség okozta csalódottság, az elhagyatottság, a kitartás, és rengeteg más érzés kavarog az epizódokban.

Blacklist

Ez a sorozat nem egy egyéjszakás kaland – tekintve, hogy a nyolcadik évadánál jár. Red, egy világszerte körözött bűnöző játszik össze az FBI-jal, hogy segítsen elkapni a veszélyes rosszfiúkat, amiről mi, átlagos földi halandók nem is gondolnánk, hogy a valóságban is így működnek. Ez a sorozat betekintést ad a bűnözők ijesztő életébe és világába. Akik szeretik a bűnügyi filmeket, ezt biztosan imádni fogják. 

Ginny & Georgia

Ez a sorozat leginkább a tinilányok kedvence, persze nem egy fiú nézi titokban a takaró alatt. Ginny 15 éves, az anyjával él, aki mindent megtesz lánya biztonságáért, még ha azzal saját magát veszélybe is sodorja. Az események következtében a csonka család új helyre költözik, és az életüket nyomonkövetve betekintést nyerhetünk Gerogia múltjába is. Szerelem, titkok, hazugságok… minden, ami egy valamirevaló tinisorozatba kell.

The Handmaid’s Tale

A Margaret Atwood regénye alapján készült sorozatban egy olyan jövőbe kerülünk, ami nagyon távol áll a mai társadalomtól, mégis egyszerre rémiszt meg és gondolkodtat el bennünket. Annyira groteszk és abszurd, hogy már-már valóságos. Feministáknak semmiképpen nem ajánlatos, mert a nő ebben a moziban csak tárgy, vagy inkább egy szülőrobot. De ha jobban körülnézünk a világban, bizony vannak olyan társadalmi csoportok, ahol a férfiak és a kiváltságosok így gondolkodnak a gyengébbik nemről. Ezért is ijesztő, hogy miközben nézzük, egyszerre lehet a mese valóság, így a hangulata kétségkívül elég nyomasztó.

Locked Up

Macarena, az ártatlanul bebörtönzött szende, ijedős, naív csajszi a szemünk előtt válik dögös rabkapitánnyá. A sorozat a szokásosnál is jobban ki van hegyezve arra, hogy véletlenül se tudd abbahagyni. Tuti, hogy minden epizód végén bedobnak valami olyan fordulatot az amúgy sem izgalommentes dramaturgia mellé, hogy nem tudod abbahagyni. Ha még nem voltunk női börtönben, akkor azért, ha nem is akarunk odajutni, akkor azért érdemes megnézni. Nem akarom lelőni a poént, ezért csak annyit mondok, hogy az utolsó évad még a legszárnyalóbb képzeletűeket is falhoz fogja vágni.