×

10 dolog, amiért szeretem az online oktatást – egy gimis csaj vallomásai 1. rész

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 17.

Most, hogy lassan fél éve megint online oktatódunk, egyre többen kérdezik, nem hiányzik-e a suli, hatékony-e így a tanulás, sőt, akár azt is, hogy jobban szeretjük-e az online iskolát. Tőlem is megkérdezték. 

És mint ahogyan azt minden valamirevaló diák tenné, a pozitívumokat kihangsúlyozva válaszoltam. Úgyhogy íme 10 dolog, amiért szeretjük az itthoni tanulást.

#1

Itthon jobb a kaja, mint a menzán, ráadásul ha épp nem az van a hűtőben, amit a legszívesebben ennénk, akár rendelhetünk is.

#2

Sokáig alhatunk. Persze hivatalosan csak tovább, pont annyival, hogy nem kell felöltöznünk, sminkelnünk, buszra szállnunk… De szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki az első néhány órát félálomban hallgatja végig.  

#3

Az előzőhöz szorosan kapcsolódva, sokkal kényelmesebb az ágyban fetrengve hallgatni a második világháború történéseit, mint a kényelmetlen iskolapadban szenvedve. 

#4

Iskola és tanárfüggő, hogy a házi feladatokat és a tananyagot hogyan kérik számon, de biztos, hogy mindenkiben kisebb a gyomorgörcs egy online dolgozat előtt, mintha azt hagyományos módon írnánk, az állandóan figyelő tanárokkal.

via GIPHY

#5

Több időt tölthetünk a családunkkal. Habár ez nem minden esetben pozitívum, és sokszor egymás agyára megyünk, de jó lehetőség, hogy több időt töltsünk együtt.

#6

Több szabadidőnk van, amit arra fordíthatunk, amit szeretünk csinálni, és sokkal inkább beoszthatjuk, hogy mire mennyi időt szánunk.

#7

Mivel eléggé összefolynak a napok, és a hétvégék és a hétköznapok között kevés különbség van, így hétfő este is nyugodtan átmehetünk a barátnőnkhöz aludni. Szigorúan maszkban, a másfél méteres távolságot betartva. Nyilván.

#8

Akkor ehetünk és ihatunk, amikor csak akarunk. Habár alapvetően nem lenne megengedett, hogy az ebédemet matekóra közben fogyasszam el, de így nem látja és nem szól érte senki. Ez nyilván a mosdóhasználatra is igaz, nem kell engedélyt kérnünk óra közben, vagy kínosan magyarázkodnunk, ha éppen ránk jönne a hasmenés.

#9

A kollégistáknak nagyban megkönnyíti az életét, hogy nem kell minden hétvégén ingázni, költözködni, pakolni és cuccolni, mert otthon tölthetik a hétköznapjaikat is. 

#10

És persze, ha csak délelőttre kapnánk időpontot a körmöshöz vagy a kozmetikushoz, egyszer-egyszer az „áramszünet volt és nem tudtam belépni az órára” indokkal megúszhatjuk az igazolatlant.