×

5 lélegzetelállító luxusóra, ami minden férfi álma

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 04. 15.

Az idén szintén digitálisan megtartott Watches & Wonders show-n bemutatták az év legnagyobb óradobásait, amelyek közül elég nehéz volt kiválasztani a legjobbakat. Mindenesetre az alábbiaktól bizonyára nem csak a gyűjtőknek áll el a lélegzetük.

Audemars Piguet

A Marvel-rajongó és a szenvedélyes óragyűjtő közönség közös halmazát örvendeztette meg az Audemars Piguet, amikor piacra dobta az első képregény-ihlette darabot. A Royal Oak Concept ’Black Panther’ Flying Tourbillon művésznévre kresztelt kronográf nyilván nem a szofisztikált stílus kedvelőinek lett megalkotva, hanem az extravaganciát kedvelő, bátrabb divatrajongóknak.

Rolex

Az 1963-ban bemutatott Rolex Cosmograph Daytonát mindig is a hivatásos autóversenyzők igényei szerint tervezték, ami egy olyan ikon, amely nevének és feladatának köszönhetően elválaszthatatlanul összefonódott a motorsport teljesítményorientált világával. A legenda idén három új, 18 karátos aranyból készült modellje meteorkő számlapokkal rendelkezik, csak hogy teljes legyen a kollekció.

Louis Vuitton

Extravaganciááért mondjuk a Louis Vuittonnak sem kellett a szomszédba mennie – sose kellett neki –, de azt még Michel Navas órakészítő mester is elmondta, a márka minden energiáját és kreativitását belefoglalták a Tambour Carpe Diem nevezetű remekműbe. Rejtelmes kígyó, aranyfogú koponya, stílusos homokóra adják a számlap mesebeli hangulatát, amelyek egy gombnyomásra valóban életre kelnek. Hátborzongató gyönyörűség azoknak, akik nem félnek magukon viselni a kísértethistóriákat!

Hublot

Még 2016-ban doubt piacra a Hublot az első zafírórát Big Bang Unico Sapphire néven, amit a svájci brand mostanra fejlesztett tökélyre. Legalábbis ez az, amit elsőként megállapíthatunk, ha alaposan szemügyre vesszük legújabb, Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire időmérőjét. A szokatlan, de abszolút megnyerő esztétikummal megalkotott órának nemcsak a tokja, de a szíj teljes része is karcálló zafírkristályból készült. Ha Hamupipőke fiú lett volna, a legendás üvegcipellő helyett nyilván egy ilyen Hublot-ja lett volna!

Patek Philippe

Rendkívül kívánatosra sikeredett a márka közkedvelt modelljének újjászületése. A 2014-ben piacra dobott Nautilus Travel Time Chronograph 5990 felismerhető hagyományai – mint amilyen az ikonikus lekerekített forma – megmaradtak, másfelől kimaxolták az esztétikai potenciált például a szíjba épített, rózsaarany karkötővel. A potom 106 ezer dolláros kronográf a klasszikus esztétikum híveit hivatott lenyűgözni.