×

Jótékony, fenntartható, jubiláló – 5 cipő, amit most azonnal akarunk!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 06. 23.

Úgy tűnik, a divatbrandek kedvenc időtöltése 2021-ben, hogy különféle kollaborációkra lépnek, charity kollekciókkal állnak nemes ügyek mellé, vagy új lépéseket tesznek a fenntarthatóság jegyében. Az elmúlt pár napban egyikből sem volt hiány.  Íme a hét cipői, amelyek a rajtuk található logók mellett más hozzáadott értékkel is bírnak. 

Christian Louboutin

Egy újabb ok a divatrajongóknak, amiért megéri befektetni egy párba a legendás piros talpú lábbeliből. A tervező Idris Elbával és feleségével, Sabrina Dhowre Elbával karöltve alkotott meg egy limitált szériás kollekciót, amelyet még tavaly terveztek el a Black Lives Matter mozgalom apropóján. A frissen megvalósult kollekció nagyon sokszínű, a hölgyeknek magassarkú papucsok és klasszikus tűsarkúk, míg a férfiaknak elegáns oxford cipők és nagyon menő sneakerek készültek. Az üzenet, amelyet meg akartunk osztani az emberekkel, a szolidaritás és a remény üzenete – mondta el Idris Elba. És mi lehetne jobb üzenet a kollekcióval, minthogy a bevételt öt kiválasztott szervezet között osztják el, amelyek mind a faji megkülönböztetés ellen harcolnak?

LEGO x adidas

Újra egyesült a két brand, így annak rendje és módja szerint két cipő valósult meg: egy hordani való és egy összeraknivaló való az imádott Superstar modellből. Azt nyilván mondani sem kell, hogy az építendő verzió egészen pontosan úgy néz ki, mint eredeti mása, hiszen azt egy ideje jól tudjuk, hogy a LEGO nem viccel, a játékkirály mindenből képes megalkotni a maga verzióját. Még azt is eldönthetjük, hogy a jobb vagy a bal párat óhajtjuk megépíteni, ami persze a végtelenségig díszíthető. Imádjuk! Ami viszont még ennél is izgalmasabb, az a valódi cipő, amelybe olyan apró, mégis jellegzetes részletekkel építették bele a LEGO ismertetőjegyeit, mint a három csík, a kagylóorr vagy épp a varrás. 

Gucci, Demetra

A minőséget, a kényelmet, a tartósságot – vagyis mindazt, ami egy méregdrága cipőbe való befektetésés során érvként felmerülhet – ötvözi a Gucci legújabb kosarascipője megalkotásakor, ám a manapság legfontosabb összetevő sem hiányozhat: a környezetbarát szellemiség. A Demetra névre keresztelt modell tehát a lehengerlő és újító Gucci-esztétika mellett két év fejlesztés eredménye: olyan állati eredetű nyersanyagokból készül, amelyek elsősorban fenntartható, megújuló és bioalapú forrásokból származnak, és a körforgásos gazdaság támogatására törekvő Gucci-Up programnak köszönhetően pedig még a gyártási folyamat során keletkezett törmelékeket is újra feldolgozza és felhasználja a divatház. Ámen.

Puma x Ferrari

Ha egyelőre csak álmodoztok arról, hogy egy napon egy Ferrari büszke tulajdonosai lesztek, akkor itt egy jó hír: ha nem is verdát, de egy tűzpiros edzőcipőt beújíthattok magatoknak! Az ION F tornacipőkről beszélünk, amelyeket a brand a Pumával közösen készített, így a menő, csattal rögzített és szuperkényelmes edzőcipőt két ikonikus állat is díszíti. A Ferrari autókhoz hasonlóan sportos, mégis elegáns esztétikum a formatervezésben is megmutatkozik a kényelem mellett. 

Isabel Marant, Balskee

Tíz éve prezentálta először a divattervező a Balskee lábbelit, ami tulajdonképpen egy magasított talpú edzőcipő, és ami egyébként pillanatok alatt mindenki kedvenc modellje lett: Beyoncé, Rihanna, Gisele Bündchen vagy Kendall Jenner, alig akadt sztár a 2010-es években, akinek ne lett volna egy rakás street style lesifotója az említett csukában. Szóval mondhatjuk, hogy Marant volt az, aki először ötvözte a nőiességet a manapság aranykorát élő comfy chic-kel, legalábbis ami a cipőket illeti, biztosan. Júniusban a jubileum örömére egy rakás új szín érkezik a boltokba és persze online is a sztenderd fekete és bézs mellé.

Na, kinek melyik a kedvenc?