×

Very Peri – imádni fogjátok a Pantone 2022-es év színe díj győztesét!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 12. 14.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a Pantone ismét kihirdette az év színét. Ez azért is fontos, mert a választott árnyalat a kifutók mellett a design minden egyes szegletében, ezáltal pedig a mindennapjainkban is visszaköszön majd. 

Ha a Pantone választásából kiindulva bármit is meg kellene jósolnunk a jövő évünket illetően, akkor minden bizonnyal az ellentétek és ellentmondások fognak dominálni, hiszen a Very Peri fantázianévre hallgató győztes egy olyan kék lett, amibe kevertek egy kis pirosat, ettől pedig finom lilás lett a végeredmény. De kezdjük az elején: ebben az évben történt meg először, hogy az év színét külön az esemény tiszteletére alkották meg. A Pantone vezetősége szerint az újítás a jövőben rejlő lehetőségeket, a folyamatos változást szimbolizálja. Az Év Színe kiválasztásakor gondosan ügyelnek arra, hogy a választott árnyalat passzoljon a világban történő eseményekhez, és mindenki megtalálhassa benne önmagát. A cég immár 23 éve határozza meg a divat, a lakberendezés, az ipari formatervezés és a grafika világát az év színének választásával. Hatással vannak az új életstílusokra, textúrákra és képi világra egyaránt. 

A Very Peri újszerű perspektívába helyezi a megbízható és méltón szeretett kék árnyalatot, a benne lévő piros pedig lelkes, örömteli és dinamikus jelenlétet kölcsönöz a színnek, ami alkotásra és önkifejezésre ösztönöz.

mondta el Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója. Nektek hogy tetszik az új szín? Mi alig várjuk, hogy viszontláthassuk a kirakatokban és a boltok polcain!

(Képek: Pantone)