×

Balmain X Barbie – dizájnerszettek életnagyságú (és virtuális) Barbie-babáknak

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 10.

Nem ez az első alkalom, hogy a világ leghíresebb játékbabája egy high fashion branddel kollaborál, de az biztos, hogy az 50 darabos kapszulakollekció lesz az idei év egyik legnagyobb divatdurranása – amit jó korán el is lőttek –, csak hogy később legyen mit überelni!

Kerek évfordulót ünnepel a Mattel játékgyártó Barbie számára megalkotott nagy ő-je, a jubileumra pedig a legendás Berluti divatház öltöztette fel.  

Amint azt a kampányképek is hűen tükrözik, a Barbie és a Balmain egy kifejezetten multikulturális, befogadó és mindig örömteli világot teremtett ezzel a kollaborációval

– jegyezte meg Olivier Rousteing, a Balmain kreatív igazgatója, aki a tőle megszokott tehetséggel egy tökéletes hibridkollekciót hozott létre, ötvözve a két brand identitását. És ha már identitás, ami a színpalettát illeti, a pink – és csakis a pink – minden árnyalata terítékre került a halvány púderrózsaszíntól az élénk magentán át a bordóba hajló cékláig, de a színek mellett az ikonikus logók, minták és egyéb jellemző kiegészítők is igazodnak a márkahűség fogalmához, legyen szó mind a Balmain, mind a Barbie gyökereiről.

A kapszulakollekció összesen ötven, hangsúlyozottan uniszex terméket tartalmaz (bármennyire nehéz ezt elképzelni a pink tweedkosztüm nézegetése közben), de ha a Balmain mondja, akkor biztos úgy van. És ha mindez nem lenne elég, a virtuális világ és a digitális platformok kedvelői sem maradnak ki a jóból, hiszen a kollab során három virtuális modell (avatar) is született, akiket szintén fel lehet öltöztetni. Hurrá!

A Barbie és a Balmain együtt új fejezetet hoz létre a játék- és divatipar örökségében – összegezte az együttműködést Richard Dickson, a Mattel elnöke. 

A Balmain x Barbie NFT-kre való licitálás január 11-én, kedden kezdődik a Mattel Creations honlapján. A valós kollekció nem sokkal később, január 13-án, csütörtökön jelenik meg a Balmain üzletekben, a Balmain honlapján és a Mattel Creations honlapján.