×

Law Roach – a férfi Zendaya elképesztő szettjei mögött

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 13.

Zendaya, Anya Taylor Joy, Ariana Grande – ezeket a neveket nem csak a sztárság köti össze, 2021 kedvenc stílusikonjai mind ugyanannak az embernek köszönhetik felejthetetlen outfitjeiket. De ki is a magát csak image architectként definiáló Law Roach, az A-listás sztárok legnépszerűbb stílustanácsadója, aki fantasztikus kreativitással oldja meg a legkülönbözőbb feladatokat?

Law Roach Chicagóban született, és ajándékcsomagolóként kezdte a Bloomingdale’s-ben. Már akkor különös érzéke volt a vintage ruhákhoz, így 2009-ben megnyitotta saját boltját, ami a Deliciously Vintage nevet viselte. Pár évvel később Los Angelesbe költözött, hogy stylist lehessen. Karrierje során több tucat sztárral dolgozott; a fent említett nevek mellett kliensei között van Céline Dion, Priyanka Chopra, de Tom Holland is. Rögös út vezetett a sikerig, de mára Roach Amerika egyik legbefolyásosabb stylistja, vagy ahogy ő nevezi magát: image architectje (imázsépítője).

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Law Roach (@luxurylaw) által megosztott bejegyzés

De mi az az image architect?

Roach nem egyszer adott hangott abbéli véleményének, hogy szerinte a divatszakma mostohán bánik a stylistokkal, és az általa levédetett szókapcsolat saját elmondása szerint jobban átadja a feladat fontosságát. Egy-egy sztár ruhatára mögött nagyon sok munka és tervezés áll. Az image architect feladata megismerni a kliensét és felépíteni köré azt az önazonos imázst, amit képviselni szeretne. Zendaya minden lélegzetelállító szettjei vagy Ariana Grande 2020-as Grammy-díjátadóra viselt emlékezetes, szürke báli ruhája is az a mögött álló kreatív szakembernek köszönhető. Law Roach azonban nem elégszik meg ennyivel. 

A stylist szakma megérdemelt helye 

A kreatív szakember elkötelezetten küzd a stylistok megítélésének pozitív változásáért. A 2021-es MET-Gála alkalmával felszólalt az ellen, hogy a stylistok, fodrászok és sminkesek említés nélkül maradnak a hivatalos eseményeken, pedig pár szó a megfelelő helyen hatalmas lépést jelentene egy-egy karrier szempontjából. Emellett fontos szerepet kap az is, hogy ő az első afroamerikai stylist, aki ilyen magasra jutott ezen a pályán.Neki köszönhető, hogy Zendayát az Amerikai Divattervezők Tanácsa(CFDA) 2021 Divatikonjává választotta. Munkássága révén remélhetőleg hosszútávon is megváltozik a szakma megítélése, a jövőben pedig természetesen tervben van egy saját divatmárka megalapítása is. 

Mit mondhatnánk, alig várjuk!

(Fotók: Getty Images)