×

A lány, aki felborítja a sportruházatról alkotott gondolkodásmódot

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 31.

A 2022/23-as őszi-téli kollekciókat felvonultató Budapest Central European Fashion Week három napon keresztül, február 4. és 6. között, két különböző helyszínen – a Királyi Lovarda épületében és a Szépművészeti Múzeumban – valósul meg. A bemutatók mellett azonban lesznek olyan programok is, amelyek a nagyközönség számára is ingyenesen és meghívó nélkül lesznek látogathatóak: ilyen lesz február 5-én és 6-án a Deák Palotába szervezett kiállítás, ahol öt hazai tervező legújabb kollekcióját tekinthetitek meg.

Az egész hétvégén át tartó side event során délelőtt 11 és délután 18 óra között várnak szeretettel a kiválasztott tervezők, akiket egy interjúsorozatban is bemutatunk nektek. Elsőként Lefkovics Rebekával, a 320DTLA márka tervezőjével beszélgettünk. 

Mit takar a márka neve?  
A 320DTLA három alapköve, hogy utcára (street), sportoláshoz (sport) és kényelmes otthoni tevékenységekhez (lounge) is egyaránt használhatók a termékek. 3, mint utcai viselet: alacsony intenzitású tevékenységekhez alkalmas, olyan napokra, amikor nem tervezel edzeni. 2, mint sportolás: termékeink fitnesz anyagból készültek, közepes és magas intenzitású sporttevékenységekhez, vagyis olyan napokra, amikor izzadni tervezel. És 0, mint kényelem: olyan napokra, amikor csak a kényelem lebeg a szemed előtt. 

Mikor indult a brand és mi a története?
A márkát Los Angeles-i tanulmányaim alatt indítottam. Édesanyám több mint húsz évet dolgozott a ruhaiparban, így gyerekkori álmom valósult meg azzal, hogy Los Angelesben, Amerika egyik legjobb divatot és dizájnt oktató egyetemén volt lehetőségem folytatni a tanulmányaimat. 

LA-ben láttam, hogy mennyire előrehaladott a mentalitás a sport, a lifestyle és az egészséges életmód terén, és a diplomám megszerzése után döntöttem úgy, hogy Magyarországon is szeretném meghonosítani a kint tanultakat és látottakat.

Először kisebb, mini dropokat kezdtem el itthon gyártani, amiket jóga- és pilates-stúdiókban, valamint ismerősökön keresztül értékesítettem. Aztán édesapám segítségével megnyitottuk az első 320DTLA boltomat a Westendben, ami később átköltözött a belvárosi Zrínyi utca 12. szám alatt lévő utcafronti üzletbe. A Zrínyi utcai bolt egészen 2021 augusztusáig üzemelt, ekkor a márka leszerződött a Szervita téri új irodaházban lévő helyiségre, ahol a Budapest Flagship üzlet december eleje óta üzemel. 

Milyen az elképzelt célközönséged?
A 320 nő jól akar kinézni edzés előtt, alatt és után. Kreatív, nyitott gondolkodású, független és befektet az öngondoskodásba. Olyan márkát szeret képviselni, amelynek termékei nemcsak divatosak, hanem tartósak, környezetbarátak és kiváló minőségűek. Szenvedélyesen szeret utazni, sportosan fitt személyiség és a munka és a magánélet egyensúlyát keresi. 

Fogalmazd meg kérlek a márkafilozófiád pár mondatban!
A 320DTLA legfontosabb küldetése, hogy felborítsa a sportruházatról alkotott gondolkodásmódot. Olyan darabokat vezetünk a köztudatba, amik annyira tökéletesek, hogy sosem akarod majd levenni azokat. A teljesítményt ötvözzük a kényelemmel: extrém puha és rugalmas anyagokkal dolgozunk kiváló minőségben, egyedi szabásokkal. Így bármit is csinálsz (edzés közben izzadsz, kutyát sétáltatsz, ebédelsz, a gyerekeidet viszed az iskolába vagy akár kirándulni mész), a 320-ra mindig úgy gondolhatsz, mint az egész napos viseletedre. Környezetbarát sportruházatunknak köszönhetően maximum a cipődet kell lecserélned a nap folyamán a különböző aktivitások között. Például a márka ikonikus darabjai az overálok, amiket nagyon szeretnek a vásárlóink, szezonról szezonra best seller darabok, hiszen egy darabban “két termék” található. 

Mi (volt) a legnagyobb nehézség, amivel magyar tervezőként meg kell(ett) küzdened?
Számomra nehézséget okozott a legjobb gyártó megtalálása, a kicsi piac következtében kevés a jó beszerző, így folyamatosan dolgozunk azon, hogy a legjobb anyagokkal és minőségben készüljenek a termékeink. Ezen kívül nehéz volt a csapatot felépíteni, számomra nagyon fontos, hogy a munkatársaim tudjanak a márkával azonosulni, és támogassuk egymást minden téren. 

Mi volt az első olyan tervezett ruhadarabod, ami meg is valósult? 
A ‘Juicer’ nevezetű jógaoverál volt az első olyan darab, amit megterveztem és meg is valósult. Ennek már négy éve, és azóta is a 320DTLA slágerterméke. Nagyon szeretik a vásárlók, mert nemcsak az edzésekhez kényelmes, hanem a hétköznapokra is.

Mi inspirálta a most bemutatásra kerülő AW22-es kollekciót? 
Fő inspirációm Párizs volt, a sikkes, mégis funkcionális termékek megalkotása. A párizsi múzeumok inspirálta rombusz az AW22-es kollekció printje. Ezen kívül a detaileken van a hangsúly, legyen ez egy hátkivágás vagy egy csavart anyagrész. A multifunkcionális termékek gyártása ebben a szezonban is megjelenik, mint például egy edzés utáni cover up vagy a kabátjaink egyike, amelyet hétköznapra ugyanúgy felvehetünk.

Hol találkozhat a darabjaiddal a vásárlóközönség?
Ahogy korábban említettem, a Budapest Flagship üzletünk a Szervita tér 8. szám alatt található. Ezen kívül online, a márka weboldalán is megtalálnak az érdeklődők. Nemcsak Magyarország teljes területére, de Európába és a világ különböző tájaira is szállítunk (kivéve Oroszország, Ukrajna, Azerbajdzsán, Bahrein).

Mi az a három dolog, amit feltétlenül tudni kell rólad?

#1 A kedvenc dolgom a márkám építésében a varrodában töltött idő, varrógép előtt ülve. 
#2 Imádom a színeket és mintákat. 
#3 Van egy nyuszim, aki most költözött be hozzám, mint teljes jogú családtag.

Te mit vásároltál utoljára? 
Legutoljára egy olyan tote baget vásároltam, aminek az aljába ki van alakítva egy rész a jógaszőnyegnek, így nem kell kézben cipelni. Nagyon hasznos a mindennapokban, amikor reggel edzéssel kezdem a napot, és utána még több helyre el kell mennem.

(Fotók: Kecskés Marci / Borítókép: Pósalaki Anett)