×

Victoria Beckham visszatér a gyökereihez, és nem a Spice Girlsre gondol

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 05. 2.

Victoria Beckham (a márka és ő maga is) leginkább kifogástalanul szabott sziluettjeiről ismert: elegáns, egyenes szárú nadrágok, csillogó blúzok és bő szoknyás, szűk derekú ruhák. Ezzel szemben a VB Body darabjaiban semmi „csalás” nincsen, a darabok úgy simulnak a testre, ahogyan az kiadja saját magát. 

Ez a kollekció valóban visszavitt a gyökereimhez. Nem a Spice Girl gyökereimre gondolok, hanem arra, amikor először elkezdtem konfekciót készíteni. Arról volt szó, hogy olyan ruhákat alkossunk, amelyek hízelgőek a női testre nézve, nagy figyelmet fordítva a varrás részleteire – ez kardinális kérdés volt ebben az esetben, amikor szűk, kötött dzsörzé anyagokról beszélünk. A ruhadarabok körbefonják a test minden domborulatát, és valóban a női sziluettet ünneplik.

Amikor Beckham a 2009-es tavaszi/nyári szezonban bemutatta első kollekcióját a New York-i divathéten, Nicole Phelps ezt írta a Vogue-nak: „A sziluett túlmutat a testtudatosságon, a vállvonaltól térd alattig különleges varrásokkal hangsúlyozza azt, amit kell.” Most, több mint egy évtizeddel később, Beckham ihletet kapott, hogy újra feldolgozza a tapadós sziluetteket, miután Miamiban töltött elég sok időt a karantén idején. „Itt az emberek valóban képesek ünnepelni a testüket, ez határozottan megmutatkozik a „kevesebb több” megközelítésben, ami az öltözködésüket illeti. Ez nagyon különbözik attól, amit Londonban, New Yorkban vagy Párizsban ismerünk, ahol túl sok ruhadarab alá temetjük magunkat. „Amikor Miamiban voltam, és végre kimozdulhattam, én is ugyanezt akartam: a testemet is kimozdítani, felszabadítani” – mondta a tervező.

A kollekció teljes egészében vastag jersey anyagból készült, a piros, a fekete és a színblokkos darabok mellett  számos semleges árnyalatban is. A dzsörzé anyaga kellőképpen összefogja a testet, így el lehet felejteni az alakformáló alsóneműket, hiszen a ruhák, bandeau felsők, leggingsek és szoknyák is úgy őrzik az alakot, hogy annak tényleg a legelőnyösebb oldalát mutatják. Persze tény, az utóbbi időszakban egy-két kivételtől eltérően nem volt divat a szűk sziluett, Hervé Leger ikonikus ruhái is jócskán háttérbe szorultak a koronavírussal végérvényesen helyet követelő comfy chic miatt, ebbe pedig – saját bevallása szerint – Victoria Beckham is belekényelmesedett.

Mint sok nő a divatszférában, én is sok ruhát hordok. A férjem gyakran mondogatta is, miért hordok ilyen bő ruhákat állandóan?

Aztán megérett a gondolat, nem sokkal később pedig a gyakorlatban is megmutatkozott, amikor a tervező egy aszimetrikus vállú, élénk mandarin színű ruhát viselt tavaly októberben a LIVE With Kelly and Ryan című műsor forgatásán. A darab a VB Body kollekció előzetese volt, elég hatásos spoilerrel. „Ez volt az első alkalom, hogy az emberek hosszú idő óta látták a testem.” Bár a ruhák meglehetősen „egyszerűnek” tűnhetnek, sok munkába telt, amíg megtalálták az arany középutat a kényelem és a tökéletes, optikai hatást keltő sziluett között. De végül sikerült. 

©gotham

A küldetés adott volt, az eredményt a személyes tapasztalataim kapcsán ellenőriztem: a Spice Girls tagjaként a vörös szőnyegen pózolva megtanultuk, hogy a dolgoknak minden oldalról jól kell kinézniük.

A ruhák 90 fonttól 490 fontig mennek, ami alacsonyabb ár, mint a zászlóshajó márka darabjai, és a tervező reméli, hogy emiatt egy új vásárlóközönséget is meg tud célozni, és minél több nőnek tud segíteni abban, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. „Szeretném látni, hogy a nők szerte a világon ezeket a darabokat viselik. Szeretném, hogy szexinek érezzék magukat. Ez egy olyan szó, amit mostanság nem igazán szeretünk használni, pedig nincs semmi baj azzal a ténnyel, hogy nőként szexinek akarom érezni magam, és ünnepelni szeretném a testem.” 

Ámen. 

Forrás: Vogue