×

A Jacquemus sófehér divatbemutatója a talpig feketébe öltözött Victoria Beckhammel a 22/23-as őszi-téli show-k legizgalmasabbika

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 06. 29.

Exkluzív helyszínekre vitt divatbemutatóival és lehengerlő szettjeivel a tervező a kortárs divatvilág egyik legnagyobb csillaga, legújabb húzásával pedig végleg sikerült abbéli küldetése, hogy brandje több legyen, mint egy kérészéletű Instagram-márka.

Simon Porte Jacquemus számára továbbra is Franciaország jelenti a legnagyobb inspirációt: a romantikus levendulaligetek és a pőre búzamezők után az idei őszi/téli kollekcióját az Arles melletti Salin de Giraudban rendezte meg, ahol a catwalk vakító fehérségét a só adta, tökéletes összhangot teremtve a ruhadarabok semleges palettája között. A show fényét pedig természetesen emelte a meghívott és megjelent vendégek listája, az első sorban a mindig kifogástalan Victoria Beckhammel, aki néhány percre el is vette a reflekorfényt Jacquemus elől – annyi baj legyen. 

La Papier – a kollekció

Ennél a kollekciónál a tervező már végleg nem a dizájn és a márkaviralitás Instagram-központú megközelítésére összpontosított. Még a lenyűgöző körülmények sem tudták elvonni a figyelmet a tökéletesen alkotott szettekről: egyre több a női sziluettet kiemelő szabásvonal, amelyek váratlan és eddig nem látott részletekkel dobták fel a szetteket. Az összesen 61 lookot felvonultató show a fehér, a fekete és a különféle semleges színek palettájával játszanak, amely a divat és a környező természet fúziója – ezt a drámai értelmezést viszont nagyon jól kidomborította a helyválasztás, amely a textúráknak is nagyon jót tett. 

Kifinomult részleteivel a legegyszerűbb ötletek bizonyultak nyerőnek Jacquemus számára: a férfiaknak báránybőr kabátokat, pufidzsekik és cargo nadrágok vitték a trendet, míg a nőknél tüllbetétes midiszoknyák, elegáns, lezser nadrágkosztümök és az aszimetriával való játék viszik a prímet. A Nike-kal nemrégiben történt együttműködés hatására a sportos részletek is maradtak az inspiráció részei, mint  crop topok és az elmaradhatatlan Humara tornacipők. Ezek mellett pedig a tervező közelgő, két hónap múlva esedékes esküvője is befolyásolta a kollekciót: a bemutató két modell táncával kezdődött, majd a különböző modern esküvői ruhák és a dekonstruált szmokingok váltakozásával ért véget. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JACQUEMUS (@jacquemus) által megosztott bejegyzés

A műsor kétségkívül új fejezetet nyitott a márka történetében, amely így végleg kilépett a virális jelző kalitkájából. 

Photo: Dominique Charriau/WireImage