×

Shorts helyett Jorts – a farmerbermuda a legújabb őrület

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 08. 4.

Jeans+Shorts = JORTS! 2022 nyarán visszatér a bermuda, ráadásul farmerből. Íme a legcoolabb szettek utcára, beachre, irodába, a Hadid-nővérek ajánlásával. 

KSENIASCHNAIDER – a kijevi székhelyű márkának köszönhető, hogy ma már nem csak szimplán shorts-ról beszélünk, hanem „jorts-ról”. A brand tervezőpárosa a farmerrel való kísérletezése során vált ismertté és világhírűvé, a folyamatos fejlődésük pedig idén eljutott arra a pontra, hogy egy új kifejezést is megalkossanak, ugyanis nem voltak megelégedve a farmer egyetlen rövid verziójával, az uncsi forrónadrággal, ami ugyan praktikus viselet a kánikulában és a fesztiválokon, azonban a sikket és az eleganciát jócskán nélkülözi. Így gondoltak egyet, és egy kicsit hosszabbra hagyták a fazont, megteremtve az arany középutat, amely az anyag veleszületett kényelme miatt jól illeszkedik a városi hétköznapokhoz.

Az ötlet sikerességét jelzi, hogy Gigi Hadid egyből lecsapott a jortokra, a rajongói biztosan észrevették már, hogy idén nyári ruhatárából nem hiányozhat az újragondolt bermuda, amelyet a szupermodell a 2000-es évek ihlette grafikus pólóival, tornacipőkkel vagy egyszerűen melltartó nélküli kardigánnal hordja őket. 

Gigi Hadid
Photo by Arnold Jerocki

Persze nem ő az egyetlen, tesója, Bella Hadid is szívesen viseli a jortot, aki egy szintén a 2000-es évek visszatérő stílusát, a csípőfazont választotta egy jó rövid crop toppal és egy markáns bőrcsizmával. 

Bella Hadid
Photo by Robert Kamau

Akik ennél azonban egy kicsit szofisztikáltabb összhangra vágynak, kapjanak fel egy körömcipőt és kombinálják egy selyeminggel, az eredmény meglepően friss lesz, egy olyan outfit, ami simán megfelel az irodában is. 

@Getty Images / Christian Vierig

A végére pedig íme egy tuti tipp: ha a fenntartható divat híve vagy, és nem szeretsz feleslegesen vásárolgatni, jól teszed! Ebben az esetben keress egy régi, bővebb fazonú farmert a szekrényedben, amit már nem viseltél régen, fogj egy ollót, és kezdődhet az alkotás. A pontatlanság, az aszimmetria és a rakoncátlan rojtok csak előnyödre válnak majd!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KSENIASCHNAIDER (@kseniaschnaider) által megosztott bejegyzés

Borítókép: @Raymond Hall