×

Hatalmas sikere volt a 2022-es Budapest Hair Show-nak a Várkert Bazárban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 09. 23.

Szeptember 17-én harmadik alkalommal is a fodrászok és civil érdeklődők találkozópontjává vált a Várkert Bazár: lezajlott a Budapest Hair Show 2022 a Beauty World Net (BWNET.hu) szervezésében.

A Budapest Hair Show egy rég dédelgetett álom volt anno a Beauty World Net életében, ami 2019-ben teljesült be, és azóta is töretlen sikert arat a szakma rajongói között: szolgálja a magyar fodrászok fejlődését, inspirációs forrást ad, mindeközben növeli a szakma presztízsét. Az esemény méltó színtere volt Magyarország egyik legnívósabb rendezvényhelyszíne, a Várkert Bazár, ahol már harmadik alkalommal telt meg a tér – idén először nem csak – szakmabeliekkel. A rendezvényre több mint 700 vendég érkezett, hogy délelőtt GOLD oktatásokon, kora este nagyszínpadi bemutatókon, este pedig egy óriási show-n vegyenek részt. A backstage-ben mindeközben közel 100 fodrász alkotott.

Hazai és nemzetközi produkciók inspirálták a közönséget, régi motorosok és fiatal tehetségek – Magyarország legjobb fodrászai álltak egy színpadon! Közben pedig rég nem látott kollégák üdvözölték egymást, vagy épp új kapcsolatok szövődtek.

A Beauty World Net

Az idén 10 éves BWNET weboldal a hazai szépségipar fontos szereplője, az ország közkedvelt szalonkereső- és időpontfoglaló oldala. A szépészeti szakemberek vagy a divat és a szépség iránt érdeklődők a BWNET weboldalán friss szépészeti híreket olvashatnak, webshopjukban válogatott termékeket vásárolhatnak, kiemelkedő rendezvényeiken pedig együtt inspirálódhatnak.

Nincs outfit tökéletes haj nélkül

A BWNET hisz abban, hogy a haj és a divat szorosan összekapcsolódik. Hiszen jól tudjuk, a tökéletes szettet egy menő frizurával koronázhatjuk meg, mert az outfit és a haj erősíti vagy gyengíti egymást, szorosan kihat a másikra és erősen formálja az összképet. Ez a szemlélet hatja át a Budapest Hair Show-t is, ahol ugyan a frizura áll a középpontban, de a zene, a divat, a smink és a művészek kreativitása mind összefonódik vele.

„A színfalak mögül és a színpadról nézve az eseményeket úgy éreztem, hogy a BHS megérkezett, és minden jelen lévő vendég és fellépő művész, hazai és nemzetközi sajtóorgánum érzi ennek a napnak a súlyát és pozitív erejét. Ahogy a megnyitó beszédemben is említettem, az öröm az egyik legerősebb energia, ami létezik, és amikor örülünk és önfeledten boldogok vagyunk, akkor úgy érezzük, mindenre képesek vagyunk. Ezt éreztem ott, és ezt érzem itt és most” – mondta el Győri Szabolcs, a BWNET vezetője és egyben az esemény házigazdája. Szemináriumok, look & learn bemutatók és látványos show-k váltották egymást, miközben a közös terekben szakmai standokon lehetett márkákkal és termékújdonságokkal ismerkedni. A hazai sztárfodrászok mellett a nemzetközi élvonalból is érkeztek szakemberek: több mint 20 fellépőtől tanulhattak és inspirálódhattak a résztvevők.

GOLD bemutatók

Josh Lamonaca – MOSER

A borbély fenomént, aki oktató és motivátor is egyben, tavaly elsőként hozták el Magyarországra. Mivel a közönség rögtön a szívébe zárta, most második alkalommal is visszatért a Budapest Hair Show színpadára. Szemináriumán eddig sehol nem látott kreatív férfi és női hajvágásokat mutatott be, melyet kifejezetten a magyar fodrászok és borbélyok számára állított össze.

„Elsőként tavaly a Budapest Hair Show-n kaptam felkérést, hogy vágjak egy női rövid hajat, ami nagy sikert aratott. Így idén nemcsak a nagyszínpadon, hanem a barber szemináriumon is volt igény arra, hogy női hajvágást is bemutassak. Szakmailag ezt nagyon izgalmasnak és előremutatónak tartom, a FUSION című produkciót is ez inspirálta. Ezek a BWNET-es srácok lehet, hogy tudnak valamit! Lehet, hogy ez egy forradalom kezdete?!”

Schwarzkopf Professional – Kifutótól a szalonig

Bódis Richárd, Blanke Dávid, Madarász Viktor, Rácz Böbi és Veress-Győri Sándor

Ezen a szemináriumon a szezon legharmonikusabb színkombinációit ismerhették meg a fodrászok Blanke Dávid és Madarász Viktor tolmácsolásában! Az oktatás folyamán Rácz Böbi a természetes hajszínekhez illeszkedő styling technikákat mutatott be, emellett Bódis Richárd és Veress-Győri Sándor a hajvágásokat helyezték fókuszba.

L’Oréal Professionnel – A hajvágás és a szín harmóniája

Czinki Herbert és Dalotti Gergő

A szeminárium résztvevői megtanulhatták, hogyan készítsenek hajszínt egy adott formához, vagy éppen fordítva, miközben gondosan ügyelnek a vendég személyiségére, divatjegyeire és színtónusaira. Modelleken mutattak be hajfestési és hajvágási technikákat, és szó volt még a professzionális eszköz- és anyaghasználatról, illetve stylingolási tippekről és trükkökről is.

Bódi Ákos gyakorlati hajvágó szemináriuma

A hajvágások mestere első alkalommal vett részt a Budapest Hair Show-n, ráadásul egyenesen Londonból látogatott haza. Munkássága mindig is a hajvágások világában teljesedett ki, hiszen elképesztő szakértelemmel és precizitással dolgozik. Épp ezért nem véletlen, hogy ez volt a témája kiscsoportos szemináriumának, ahol a fodrászok Ákos iránymutatásával gyakorolhattak kreatív hajvágási szalontechnikákat. 

Nagyszínpadi Look & Learn bemutatók

Leen & Bertus – REUZEL

A rotterdami Schorem szalon borbélyai és a Reuzel márka alapítói, Leen és Bertus arra törekednek, hogy minden férfinak kifogástalan hajat vágjanak, és létrehozzák a tökéletes helyet: a Barber Shopot, ahol az ember megbízik a termékekben, és élvezheti a társaságot, a klasszikus stílusokat és a forró törölközős borotválásokat. A Budapest Hair Show előadóiként először látogattak Magyarországra, energikus hangulatú bemutatójukat a flat top vágásnak szentelték.

Josh Lamonaca – MOSER

Josh Lamonaca a MOSER színeiben állt színpadra, look & learn bemutatójában egy női és egy férfi hajvágást is szemléltetett. Ez azért számít különlegesnek, mert a férfi borbélyként elhíresült Josh egy ideje már dolgozik azon, hogy áthidalja a szakadékot a férfi és női hajak között, nem véletlen, hogy a műsora a FUSION (azaz fúzió) nevet kapta.

Dancsó Erika és Dalotti Gergő – L’Oréal Professionnel

Dancsó Erika és Dalotti Gergő előadásában a klasszikus francia édesség, a macaronok világa elevenedett meg a színpadon. A festési technika ismertetése mellett vágás és styling technikákat is bemutattak.

Massimo Morello – KEVIN.MURPHY

Először köszönthettük a KEVIN.MURPHY-t a Budapest Hair Show-n. A look and learn szekcióban a márka alapértékeivel ismerkedve Massimo Morello SESSION.MASTER az eredetileg kifutókra álmodott, de a szalonban is jól használható stylingot mutatott be, a szuper hatékony kreatív varrás technikáját is beleértve.

Bódi Ákos – BWNET x Schwarzkopf Professional

A magyar származású, de jelenleg Londonban élő és tevékenykedő Bódi Ákost a fodrász szakma már hosszú ideje az egyik legkiválóbb szakembernek tekinti mind hazai, mind nemzetközi színtéren, hiszen nemcsak szaktudásában, hanem karakterét tekintve is lehengerlő személy. Ákos look & learn bemutatóján a Schwarzkopf Professional és BWNET együttműködésének keretében állt színpadra.

Budapest Hair Show – Showtime

Az esemény méltó lezárásaként öt bombasztikus produkciót állítottak színpadra az előadók. Ráadásul ebbe idén először a szakmán kívülről is bekapcsolódhattak a divat iránt érdeklődők, és fashion trip vendégként vehettek részt a Budapest Hair Show leglátványosabb, esti műsorán.

Massimo Morello – KEVIN.MURPHY

A KEVIN.MURPHY show-jában a márka egyik alappillére, a divat került előtérbe. A divathetek nyüzsgő forgatagában érezhettük magunkat és tanúi lehettünk ahogy a márka SESSION.MASTER-e Massimo Morello két divatbemutató között percek alatt két hajat is élőben stylingolt.

Josh Lamonaca – MOSER – FUSION

A brit sztárborbély harmadik műsorában vagány karakterek elevenedtek meg a színpadon, a 80-as évek rockos, metálos vonalát idézve. Akárcsak a look & learnben, itt is készült a színpadon férfi és női haj is. A feminin és maszkulin stílus és energiák keveredését, vagyis a FUSION tematikát pedig egy artista páros lehengerlő produkciója tette még markánsabbá.

L’Oréal Professionnel Nagyköveti Produkció – Tiszta Új Világ

A L’Oréal Professionnel show-jában a márka nagyköveti csapata állt színpadra: Zsiga Renáta, Hajas László, Zsidró Tamás, Dudás Attila és Kucsera Zsolt tökéletes összhangban stylingolt hajakat. Produkciójukat különösen izgalmassá tette, hogy modelljeiken keresztül három merőben eltérő stílus és hangulat elevenedett meg: a futurisztikus, a klasszikus és a multikulturális.

2022 @SchwarzkopfPRO – World off Schwarzkopf Pro.

A Schwarzkopf Professional csapata, azaz Bódis Richárd, Veress Győri Sándor, Rácz Böbi, Blanke Dávid, Madarász Viktor, Zsekov Kati, Márity Péter, Kovács-Czupár Estilla, Nagy Erika egy nagyon egyedi és látványos műsorral készült a Budapest Hair Show-ra. A lüktető zene ütemére vonultatták fel a márka legfrissebb innovációit, fókuszban a hajszín trendekkel, legújabb festési technikákkal és a hajvágások elmaradhatatlan inspirációival.

Az év felfedezettje – Dan Réka

2022-ben a BWNET ismét kiválasztotta „Az év felfedezettjét”, aki nem lett más, mint Dan Réka mesterfodrász, a Pleasure Hair and Beauty szalon társalapítója. Réka és csapata ezzel helyet kapott a Budapest Hair Show fellépői között is, és egy izgalmas, tengeri világot megidéző produkcióval kápráztatták el a közönséget. A bemutató után az esemény díszvendége, Sergi Bancells, az Estetica Magazine főszerkesztője adta át a díjat. 

A nagyon látványos show-k után a Budapest Hair Show koktélpartival záródott, amelyen egyben minden fellépőt, szponzort, stábtagot, közreműködőt és vendéget is ünnepeltek.

Ha idén lemaradtatok volna, aggodalomra semmi ok: az esemény 2023-ban folytatódik, a jegyekre pedig már idén decembertől lecsaphattok!